Zajedno u Bogatstvu Različitosti


Ciklus emisija o pravima nacionalnih manjina u Hrvatskoj koja ima za cilj afirmirati i promovirati  toleranciju i  međusobno uvažavanje različitosti, 
te što bolju integraciju pripadnika nacionalnih manjina u društvo.
S idejom kako je bogatstvo u različitosti, emisija će, kroz razgovore s običnim ljudima, ali i predstavnicima nacionalnih udruga,
udruga u kulturi, institucija,  te kreatorima političkih odluka, svakih 14 dana u trajanju od pola sata, upoznavati sa svakodnevnim problemima ,
običajima i načinom života pripadnika nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj koje žive na području tri županije-Brodsko posavskoj,
Požeško slavonskoj i Sisačko moslavačkoj
Emisiju emitiramo svakoga četvrtka od 17,00 do 17 sati i 30 minuta. Pripremaju, uređuju i vode : Simonida Tarbuk,
 Marijana Herceg IvaniševićMartina Picollo  i Momir Divjak.

 

Zajedno u bogatstvu razlicitosti - 07.01..2016.

Povijest kaže kako je datum 25.prosinca, odnosno 7.siječnja kako broji Julijanski kalendar, službeno označen u 4.stoljeću za vladavine cara Arkadija, istoga dana kada su Rimljani proslavljali DIES NATALIS SOLIS INVICTI, dan slavljenja sunca, dan obnove i novog početka.


Zajedno u bogatstvu razlicitosti - 23.12..2015.

Osnovna  teza i današnje, posljednje ovogodišnje emisije u kojoj ćemo rezimirati sve do sada odrađeno. Uostalom,  najveći dio građana ove zemlje sliku o nacionalnim manjinama stvara upravo putem medija, stoga je i odgovornost na medijima najveća. 


 

Zajedno u bogatstvu razlicitosti - 10.12..2015.

Jedni ih smatraju smetnjom, drugi našim najvećim bogatstvom, ali i razlog zbog kojeg bi ova zemlja jednog dana mogla biti velika. Njihova prava i položaj određuje i štiti Ustavni zakon, ima ih dvadesetdvije, a opet, u 25 godina nacionalne demokracije njima se na ozbiljan način nije pozabavila niti jedna politička stranka.


Zajedno u bogatstvu razlicitosti - 12.11.2015.

Iako povijest bilježi kako su Srbi na području Slavonije gotovo starosjedioci, obzirom na podatak kako su prvi predstavnici naroda na ovaj prostor doselili prije 6 stoljeća, situacija je danas značajno drugačija. Ipak, postoje sredine, koje, unatoč problemima, svakodnevno dokazuju kako su suživost i afirmacija multietničnosti, itekako, mogući,i pored, još uvijek vidljivih ratnih ožiljaka i uglavnom staračkog stanovništva.


Zajedno u bogatstvu razlicitosti - 26.11..2015. (audio)

Jučer, točnije 25.studenoga navršila se 71.godina od kako su u 2.svjetskom ratu istog datuma godine 1943. zasjedali vijećnici Zavnoha.Tom je prilikom u Mrkonjić gradu donešena rezolucija u kojoj je, između ostalog stajalo-Po prvi puta u povijesti Bosne i Hercegovine, predstavnici Srba, Muslimana i Hrvata ujedinjeni u narodnosolobodilačkom pokretu, stupili su na isti put donošenja političkih odluka, želeći zemlju koja nije ni srpska, ni muslimanska ni hrvatska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska.


Zajedno u bogatstvu razlicitosti - 29.10..2015.

Više od pola milijuna osoba s invaliditetom golema je politička sila. Stoga bi se čelnici vodećih stranaka trebali lupiti u čelo i dobro promisliti kakav su neoprostiv propust napravili izostavljanjem osoba s invaliditetom s izbornih lista. Stvar nije puno bolja niti sa ženama. No, što je, u ozračju rastuće isključivosti, društvenom trenutku prepunom ksenofobije i puzajuće fašizacije zemlje, s pripadnicima nacionalnih manjina?  Koliko su oni, njihov položaj i prava uopće interes stranačkih programa i koliko mediji, posebno internet, svjesnim ili nesvjesnim perpetuiranjem sterotipa i promicanjem govora mržnje, doprinose negativnoj atmosferi u društvu? Pitanja su to na koja će pokušati odgovoriti današnja emisija ZAJEDNO U BOGATSTVU RAZLIČITOSTI.


R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner