Za kvalitetniji rad "Školskog radija"

U sklopu projekta "Školskog radija" odnosno "Mreža školskih radija" Elektrotehnička i ekonomska škola od 14. je svibnja "bogatija" za dio profesionalne opreme.

Građanska inicijativa "NG-Buntovnici", nositelj projekta, donirala je spomenutoj školi audio miksetu, koja će doprinijeti i kvaliteti i stjecanju novih znanja novinarsko-tehničkoj ekipi.

Dosadašnja oprema koja je služila za interno emitiranje u školskom prostoru, poslužit će za osposobljavanje "radijskog studija" u OŠ "Mato Lovrak". S obzirom da su ove dvije škole sudjelovale u prvom dijelu projekta tijekom prošle godine, a u njemu je i prilikom Natječaja i navedena ova vrsta nadgradnje, one prema navedenom u projektu i dobivaju spomenutu opremu.

U sklopu ovogodišnjeg – "Mreža školskih radija"- nositelj projekta, koji je temeljem Natječaja, sredstva osigurao od Grada i kojega kao pokrovitelj prati i portal medijska pismenost.hr Agencije za elektroničke medije, nastavit će prema planu provedbe s opremanjem "radijskih studija" u školama koje se u projekt uključuju, a to su novogradiška Gimnazija i OŠ Ljudevita Gaja. U školama, koje su od ove godine novi partneri u projektu bit će najprije provedene radionice na kojima će učenici usvojiti osnovna teorijska znanja vezana za novinarsku profesiju, a potom ih i primijeniti u praksi – osmišljavanju i proizvodnji priloga i emisija, koje će biti restream-ane putem Unitas WebRadija NG.

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška