Počinje pilot-program „Školskog radija“

S obzirom na veliko zanimanje učenika ETŠ i ekonomske srednje škole i OŠ „Mato Lovrak“ i njihov izuzetno vrijedan rad, raznovrsne teme, ali i njihove, kao i želje njihovih mentora i ravnateljica, s pilot-programom počinjemo nešto ranije nego li je planirano.

Dogodit će se to 1. prosinca, kada će biti emitirana i prva pilot-emisija, za koju su priloge snimili, montirali i u cjelosti emisiju osmislili učenici.Ujedno će to biti i učenički doprinos sadržajima uz Dan grada.

Izuzetno veliki trud uložili su i mentori, prof. Natalija Golovrški, Sanela Jurić, OŠ „Mato Lovrak“, kao i prof. Zrinka Ivančić, Matea Vlaović i Tibor Čolović, ETŠ i ekonomska srednja škola u kojoj je i smješten „Školski radio“. U razvoju ovoga projekta, nadamo se, a što je i bio cilj nositelja,  tijekom vremena i sudjelovanju drugih gradskih osnovnih i srednjih škola jer su sve dobronamjerne i poztivne učeničke ideje svakako dobro došle.

Učenici OŠ „Mato Lovrak“ – sudionici projekta, 29. su studenoga imali praktičnu radonicu u prostoru UNITAS WebRadija gdje su se upoznali s radijskom opremom, ali i okušali u snimanju intervjua i to sa zamjenicom gradonačelnika Ivanom Trupina, koja je bila nazočna radionici. Odmah se prišlo i osmišljavanju jingla, kao i odabiru glazbe i montaži priloga za prvu pilot-emisiju.

Srednjoškolci koji sudjeluju u projektu dolazili su u dogovoru s profesorima i roditeljima  u prostor UNITAS WebRadija i u poslijepodnevnim satima kako bi se učili radu u tehnici, pa su tako, uz  pomoć voditelja projekta Momira Divjaka uspješno montirali i ovu emisiju (Karlo, Lovro, Rene, Bruno, Filip), a u snimanju priloga istaknule su se Valentina, Josipa i Martina, učenice komercijalnog smjera.

Ovim putem velika pohvala svim učenicima- sudionicima projekta, koji svakako ide dalje. Važno je istaknuti kako su učenici škola partnera u projektu od njegova početka vrijedno pisali, fotkali, snimali i priloge pripremali i za web.stranice svojih obrazovnih ustanova.

Hvala i ravnateljicama Sanji Muller Zoričić i Vesni Lončar-Cindrić, kao i spomenutim mentoricama i mentorima.Hvala Gradu na potpori, kao i pokrovitelju, portalu medijskapismenost.hr  AEM-a.

S radionicama nastavljamo i dalje, a u planu je od siječnja da sudionici škola-partnera u projektu imaju po jednu polusatnu emisiju mjesečno, koju bi emitirao UNITAS WebRadio. Također učenici nastavljaju s praćenjem događanja u svojim školama i gradu i objavama na školskim stranicama. U ETŠ i ekonomskoj školi projekt će i interno biti razvijan tako da će učenici, prema rasporedu, kojega će sami dogovoriti, imati svakodnevna javljanja pred početak nastave i tijekom velikog odmora, kao i prema školskim potrebama.

Prva pilot-emisija projekta „Školski radio“ biti će prenošena na kanalu UNITAS WebRadija od 12 sati,a po završetku moći će se preslušati i na portalu NG-Buntovnici. hr

NGB-30.11.2017-092

NGB-30.11.2017-094

NGB-30.11.2017-095

NGB-30.11.2017-096

NGB-30.11.2017-097

NGB-30.11.2017-098

NGB-30.11.2017-099

NGB-30.11.2017-101

NGB-30.11.2017-102

NGB-30.11.2017-103