Sudionici projekta "Školski radio" napravili prve praktične korake u UNITAS WebRadiju

Prva praktična radionica u sklopu projekta "Školski radio" za sudionike- učenike i učenice ETŠ i ekonomske srednje škole održana je u prostoru UNITAS WebRadija.

Školski radio radionica No.1

Njih osmero, a stigli su u pratnji svog mentora, prof. Tibora Čolovića, steklo je prva najosnovnija praktična znanja za miks-pultom, a okušali su se u snimanju razgovora svojih kolega u studiju, mijenjali uloge, montirali snimljeno, uočavali vlastite pogreške, uspijevali ih, nakon pokazanoga i samostalno otkloniti.

Valentina Ivanišević (komercijalist) sve je fotografirala i samoinicijativno preuzela obvezu pripreme priloga za školsku web stranicu te poslije pregleda i odobrenja mentorice prof. Zrinke Ivančić, i za portal NG-Buntovnici.

Do slijedeće radionice koja bi se trebala održati krajem studenoga sudionici su prihvatili i zadatak osmišljavanja sheme za budući školski radio te prikupljanja glazbe. Također  će osmisliti i kraće tekstove jinglova za radio, koje će tijekom te slijedeće radionice sami snimiti i montirati u režiji i studiju UNITAS WebRadija. Uslijedit će i konkretni dogovori i zadatci za pripremu prve emisije sudionika projekta ove škole, koja će biti emitirana u siječnju 2018. do kada bi trebala biti postavljena i oprema u ETŠ i  ekonomskoj školi.

Školski radio radionica No.1

G.I. „NG-Buntovnici“, Nakladnik UNITAS Webradija i nositelj projekta s partnerima ETŠ i ekonomskom i OŠ "Mato Lovrak" NG i uz potporu Grada NG te uz pokroviteljstvo portala medijska.pismenost AEM-a, donirat će ETŠ i ekonomskoj školi studijski mikrofon i audio miksetu za potrebe školskog radija čiji program će se emitirati samo interno u školi tijekom malih i velikog odmora a pojedine emisije će biti i u restream-u UNITAS WebRadija.

Školski radio radionica No.1

Iduća radionica sa sudionicima projekta- učenicima OŠ "Mato Lovrak" i njihovim mentoricama prof. hrvatskog jezika i književnosti Natalijom Golovrški i  Sanelom Jurić održat ćemo 13. studenoga od 12 sati i 20 minuta. Glavna tema bit će fotografija, a s dijelom učenika više zainteresiranih za pisani i voditeljski oblik počet ćemo i s edukacijom o radijskom novinarstvu.

Školski radio radionica No.1

Momir Divjak, Kristina Piccolo, Ivanka Herceg

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška