Počinje pilot-projekt otvaranja Školskog radija i "male škole novinarstva"

UNITAS WebRadio i neprofitni nakladnik, Građanska inicijativa „NG-Buntovnici“, pokrenuli su ovaj projekt zahvaljujući suradnji s Gradom Nova Gradiška, Elektrotehničkom i ekonomskom školom te OŠ "Mato Lovrak".

skolski radio logo

Učenici obje škole bit će educirani kroz niz radionica tijekom 10,,11., i 12. mjeseca ove godine i usvojiti osnovna teoretska, ali i praktična novinarska znanja primjerena njihovoj dobi te u konačnici biti osposobljeni samostalno realizirati  radijske emisije, kao i foto i pisane priloge na školskim stranicama.

Emisije će biti emitirane u programu UNITAS WebRadija NG jedanput mjesečno od siječnja 2018. godine. Cilj je, među ostalim, mlade kreativne ljude potaknuti na rad u medijima te im omogućiti da u vlastitoj sredini i prezentiraju svoje vještine i sposobnosti.

U ETŠ i ekonomskoj školi, kao krajnji cilj, postavljeno je formiranje i pokretanje Školskog radija, ali i osposobljavanje starijih da slijedećim generacijama zainteresiranih učenika budu i sami mentori.

U prostoru ETŠ i ekonomske škole 13. je rujna tim povodom održan radni sastanak predstavnika sudionika u pilot-projektu, a to su: prof. Sanja Muller Zoričić, ravnateljica ETŠ i ekonomske škole, Vesna Lončar-Cindrić, ravnateljica OŠ "Mato Lovrak", dipl. ing. Tibor Čolović, profesor u ETŠ i ekonomskoj školi, Mira Linjaković, pedagoginja u ETŠ i ekonosmkoj školi te Natalija Golovrški, prof. hrvatskog jezika i fonetike, mentor, Sanela Jurić  prof. hrvatskog jezika i književnosti u OŠ "Mato Lovrak". U ime UNITAS WebRadia NG i neprofitnog naakladnika G.I „NG-Buntovnici“ nazočni su bili Momir Divjak, Kristina Piccolo i Ivanka Herceg.

Kao vrijednu inicijativu vaninstitucionalnog obrazovanja ovaj projekt prepoznalo je i uredništvo Internetskog portala za medijsku pismenost - medijskapismenost.hr, pokrenutog od strane Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a u suradnji s partnerima - Akademijom dramske umjetnosti, Fakultetom političkih znanosti u Zagrebu, Hrvatskim audiovizualnim centrom i Hrvatskim filmskim savezom te su prihvatili medijsko pokroviteljstvo projekta.

Slijedeći sastanak i radionica s učenicima obje škole bit će održani, kako je dogovoreno, u OŠ "Mato Lovrak" NG 5. listopada od 12:30 sati

 

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška