Izdvojen Glas - OCD ili „Stvaramo nova poznanstva“

ČAJ ZA MALOG ZMAJA

Za 173 mala zmaja prikupljeno paketića u vrijednosti 50 tisuća kuna

n

POŽEGA – U humanitarnoj akciji “Čaj za malog zmaja” u organizaciji  Centara za socijalnu skrb Požega u suradnji s Domom zdravlja Požega, Zavodom za javno zdravstvo PSŽ, Gradskom knjižnicom Požega i OŠ A. Kanižlića, koja je provedena od 28. studenoga do 14. prosinca, prikupljeno je poklon paketa u vrijednosti 50.000 kuna za djecu iz obitelji koje žive u uvjetima siromaštva  na području Čaglina, Pleternice i Velike gdje se, prema podacima Centra za socijalnu skrb, nalazi najveći broj takve djece.  Ukupno je tako obuhvaćeno 173 djece, a svako dijete dobit će paket u vrijednosti do oko 300,00 kn.

Namjera je bila sastaviti paketiće koji će djeci olakšati simptome prehlade i gripe, a sudjelovali su građani, institucije i tvrtke. U prostoru Hrvatske gospodarske komore u Požegi učenici OŠ A. Kanižlića obavili su pakiranje paketića, a organizatori su održali konferenciju za novinare kako bi zahvalili svim sudionicima akcije.

dsc07238

“Količina poklona je izvan svih naših očekivanja, a kako je akcija volonterska, zasluge idu svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos, od novinara koji su obavijestili javnost, do učenika osnovnih i srednjih škola, djeci vrtića i građana koji su se odazvali akciji, te pčelarskoj udruzi Zlatna dolina koja je donirala teglu meda za svako predškolsko dijete koje živi u uvjetima siromaštva.Pozitivno iznenađenje cijele akcije su zaposlenici ustanova koji su se unutar sebe organizirali i donijeli nam vrijedne velike kutije pune traženih poklona. Hvala tako zaposlenicima Grada Požege, HZZ, Kaznionice, PU Požeško-slavonske, HZMO, ZZJZ, Hitnog prijema OŽB Požega, Veleučilišta, AC Bošković,” rekla je Dinka Caha.

nn

Veliki doprinos dao Dom zdravlja u prikupljanju poklona i organiziranju edukativnog dijela ove akcije.Prezentacija o učinkovitim metodama ublažavanja simptoma prehlade i gripe te oralnom zdravlju održat će se u sklopu predaje paketića na tri lokacije -Pleternica, Čaglin i Velika.”Ovim putem zahvaljujem se svim poslovnim partnerima Doma zdravlja Požeško-slavonske županije i djelatnicima Doma zdravlja koji su se odazvali u očekivano velikom broju.Dom zdravlja se angažirao i preko kratke edukativne prezentacije koju je za roditelje pripremila dr. Đemenina Zečević. Nadam se da ćemo nagodinu imati  i češće ovakve akcije za naše male zmajeve,” rekao je ravnatelj Doma zdravlja Darko Puljašić.

dsc07247

Kako je odaziv građana bio velik, akcija je od početno nauma doživjela proširenje na cijelu obitelj.  “Uspjeli smo u naumu i ovo predblagdansko vrijeme olakšati zdravstvene poteškoće i ojačati imunitet obitelji s djecom koja žive u uvjetima siromaštva. Akciju smo proširili na cijelu obitelj u kojem se nalazi dijete predškolske dobi. Ukupno je tako obuhvaćeno 173 djece. To bi konkretno značilo da će svako dijete dobiti paket u vrijednosti do oko 300,00 kn,” rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević. Paketići će biti podjeljeni 22. prosinca članovima obitelji u čaglinu, Pleternici i Velikoj, a tom prigodom bit će održana i edukativna predavanja o prevenciji gripe i oralnom zdravlju.

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner