Izdvojen Glas - OCD ili „Stvaramo nova poznanstva“

UDRUGA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA SIRIUS

Dobrom glazbom za dobra djela

pl-sir

POŽEGA –  Uz pomoć glazbenika velikog srca,  Udruga za zaštitu životinja Sirius poklonit će svojim sugrađanima humanitarni koncert urbanog zvuka, 23. prosinca u Tom Klubu. Cijena ulaznice je doista niska (10 kuna), ali visoka su očekivanja, jer Udruga se još uvijek nalazi u nezavidnoj financijskoj situaciji. Stoga, dođite, zabavite se u dobrom r’n'r ritmu i učinite dobro djelo.  Vrijeme darivanja, vrijeme milosrđa i pomaganja – tako nekako bilježimo prosinac.POmoć je potreban i požeškim zaštitarima životinja jer trenutno su u takvoj situaciji da se tek deklaratino zovu zaštitarima. Jednostavno, nema uvjeta, nema novca, nema sluha od institucija koje bi mogle pomoći, kaže nam presjednica Siriusa Gordana Malbašić.”Situacija nije blistava, radi se vrlo malo jer nemamo prostora, nemamo smještajnih kapaciteta, a veterinarske usluge ne možemo koristiti jer još imamo veliki dug u Veterinarskoj stanici. Iz tih razloga smanjio se i broj volontera jer nama su sada potrebni oni volonteri koji mogu i čuvati pronađene napuštene životinje. Sada nam osim toga volonteri nemaju što raditi, osim voditi web aukcije. Grad nas ne podržava, nismo dobili niti jednu lipu iz proračuna, i osim pojedinačnih donacija koje su vrlo male nemamo financijska sredstva. Trenutno službeno imamo samo tri psa koji čekaju udomljenje preko Siriusa jer nemamo sredstava. Za jednog psa, naime,  potrebno je bar 800 kuna jer tu je cijepljenje, čipiranje, sterilizacija i hranjenje do udomljena. Stala su i udomljena i nažalost ne možemo raditi ništa drugo osim na našem Facebook profilu puštati postove ako netko pronađe psa, obavijesti ako se negdje pas ili mačka izgubio i slično, ali to nije dovoljno, od Siriusa se više očekuje,” kaže nam Gordana.

Dug prema požeškoj veterinarskoj stanici još je visok,  oko 25 tisuća kuna, nešto novaca se skupi od donacija, ali nažalost, taj novac nerijetko se utroši na skrb o psima koji su kod volontera udruge i čekaju udomljenje. “Ljudi pomažu, kupuju i hranu, ali doista je teško. Ovim putem pozivam  građane da obnove članarinu, godišnja  članarina je 50 kuna, nije to veliki iznos ali je vrlo značajan za napuštene životinje i kada bi se ponovo učlanili svi koji su već bili članovi, došli bi do značajnih sredstava,” napominje Gordana. Ponovo su pokrenute i web aukcije, i traže volontere koji bi to željeli raditi. Predmeta ima, album je bogat, a akucija ide od srijede do srijede.

15350520_1179290468772969_7937426872210376672_n

Kao i prethodnih godina izašli su i s štandom u Pješačkoj zoni gdje djeluju po sistemu – daj i uzmi. ” Da, izašli smo i sa štandom u Pješačku zonu gdje prikupljamo sredstva na način da ne treba samo nešto tražiti već i nešto dati – za vašu novčanu donaciju možete izabrati predmet koji vam se sviđa. Zahvaljujem se svima koji su već zastali kod našeg štanda i ostavili donaciju, a ovom prilikom zahvalila bih i osnovnoj školi Dobriše Cesarića koji već dugo pomažu našu udrugu i ove godine ti mali ali veliki ljudi, imali su vrijedne akcije,” rekla je Gordana. Vrijedna akcija bit će i 23. prosinca od 17,00 sati u Tom Klubu. Vidimo se!