NG-Buntovnici Vam predstavljaju...

OSIJEČKI REPER BERISLAV LESINGER - LESKONE

LES

Oni koji slušaju i prate hrvatsku underground scenu mogli bi se složiti s tvrdnjom da nije baš na izdahu,bez obzira kako se ćinilo u nekim trenucima.

 

Na istoku Lijepe naše,odvija se underground scena već godinama u što smo se uvjerili dosad. Portal Ng buntovnici i Unitas web radio Vam predstavlja još jednog repera vrijednog spominjanja s obzirom koliko je dugo na sceni i koliko dugo djeluje i radi na ovom polju . Već smo Vam predstvili rep band Realne glave iz Zagreba,a ovaj put je to Les,točnije Leskone iz Osijeka.

 Pročitajte što nam on ima za reći jer oni koji ga znaju ,profesionalno ili osobno,misle kako je kompetentan progovarati o stvarima koje se tiču hip-hop scene i društva mladih općenito.

LES

Pozdrav,Les ili Leskone?

Nijedno nije pogrešno, kako god je lakše J Leskone je ime s kojim sam započeo karijeru pa sam ga malo skratio, ali se namjeravam na svim budućim projektima potpisivati sa Leskone, ponovo ću oživiti to ime.

Za početak nam reci,otkud ta ljubav prema rapu i hip-hopu i otkad pišeš i snimaš pjesme?

Ah ta ljubav… Šta da kažem, rođen sam s tim . Ima nešto u toj glazbu, kulturi što me jednostavno privlači, začarani krug, ljubav na prvi pogled/slušanje, jednom kad uđeš nema izlaska. Neopisivo… A pišem već  20 godina, sigurno, a prvu stvar sam snimio prije 15 godina. Davno, davno…

Nadam se da sam dobro mislila kad sam rekla da su reperske pjesme izravan ,,bunt'' mladih i nezadovoljstvo postojećim stanjem u društvu,kakvo je stanje u Osijeku po tom pitanju?

Izvorno je bio bunt mladih,ali sve manje se na to stavlja naglasak, bar ja to tako vidim. Sve manje se može čuti društveno-socijalno osviještena pjesma. Ja sam imao par takvih, čak singlova, ali realno, ljudi to ne žele čuti. Imaju dovoljno svojih briga da još slušaju kako je i drugima loše. Ili možda ne žele čuti, jer bi onda poruka bila da bi trebali nešto promijeniti . Ne znam…

Na albumu ,,Samo za odlikaše'' ima pjesma ,,Autoelektričar'',je li to tvoje zanimanje ili je pjesnička sloboda?

To je bilo moje zanimanja ,ali kao i sa nekim drugim stvarima koje sam opjevao te stvari završavaju nakon objave pjesme. Iako, ta pjesma govori o nekim ljubavnim odnosima sa pozicije autoelektirčara i o društvenim razlikama koje se često prave a zaboravi se ljubav. Opet ta ljubav !

Planiraš li izdati još koji album,ne sumnjam da ima materijala?

Naravno da planiram, NEMA PREDAJE!!! Trenutno su mi u glavi dva projekta. Jedan je sa legom Sharklo Bigom, planiramo napraviti neki EP, albumčić. Uzeli smo Dackove bitove i sad se samo ja trebam pokrenuti. Nadam se da će Big ovo pročitati da neće izgubiti nadu i vjeru u mene J. Drugi projekt je moj solo album, kojeg namjeravam snimiti na Settove bitove, neke sam već odabrao i isto tako se samo trebam pokrenuti. Hoće to kod mene .

Možemo li te očekivati uskoro na nekom nastupu zapadije u Slavoniji,Požega,NovaGradiška,Slavonski Brod?

Nemam nikakve planove za nastupe. Kad budu ti novi projekti gotovi,onda ću o tome razmišljati. Ali opet, nikad se ne znam. Možda već sutra budem u gradu blizu vas ili u vašem gradu…

Hvala Les,Leskone . Portal Ng buntovnici i Unitas wbradio želi dobar nastavak karijere i očekujemo novi album.

Hvala vama i također puno uspjeha. Keep it real!!!

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner