Obilježen blagdan Svetog Nikole u Općini Rešetari (foto)

Blagdan Svetog Nikole u općini Rešetari obilježen je kroz dva dana, nedjelju 3.12. i srijedu 6.12.2017.

Image00001

 

 

 

 

 

 

 

 Društvo „Naša djeca" Rešetari u suradnji s Konjogojskom udrugom „Konji bili – konji vrani" , na čelu s Draženom Madžarevićem priredili su najmlađim stanovnicima općine veliko iznenađenje i unijeli veselje u svaki kutak naše općine.

Glavni pokrovitelj manifestacije je i ove godine bila Općina Rešetari koja je financirala nabavku simboličnih poklona za djecu općine Rešetari od 1. godine života do 4. razreda osnovne škole.

 

Prvi dan podjele poklona započeo je u Drežniku te se sveti Nikola spustio konjima kroz Gunjavce, Adžamovce, Brđane pa sve do Zapolja. Djeca su svetog Nikolu dočekala s velikim uzbuđenjem i pjesmom, a neki su mu čak i pisma napisali. Sveti im je Nikola obećao da će im dogodine pokušati ispuniti njihove preostale želje.

IMG_20171203_161134

Drugi dan podjele poklona bio je predodređen za Rešetare. U suradnji sa školom Ante Starčevića Rešetari sveti je Nikola obilazio dijelove Rešetara, a učenici Dramske skupine škole Rešetari su djecu uveseljavali sa svojom malom glumačkom točkom. Svoj put započeo je ispred škole, nastavio ga je na ulazu u Ulicu kralja Petra Krešimira, te prema Barbari, zatim se zaputio prema Ulici kralja Tomislava, pa natrag u Vladimira Nazora i svoj put završio u Bukovici.

Svi mališani su s uzbuđenjem pratili igrokaz te kratko mogli porazgovarati ili se fotografirati sa svetim Nikolom, oni najhrabriji podijelili su s njim zanimljive i pomalo šaljive razgovore.

Hvala svoj djeci, kao i odraslim stanovnicima općine Rešetari koji su dočekali svetog Nikolu, hvala i našem svetom Nikoli kao i njegovom pomoćniku te hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ove manifestacije.

Obilježen blagdan Svetog Nikole u Općini Rešetari

Maja Marjanović, predsjednica DND-a Rešetari

Izvor: Rešetari.hr

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner