NOVITETI U GRADSKOJ KNJIŽNICI NOVA GRADIŠKA (15.01.2018.)

ODJEL ZA ODRASLE:

1. BRUNO ŠIMLEŠA – BEZ RUKAVICA

Što je za njega duhovnost, kako razviti trajno samopouzdanje te harmonične ljubavne, prijateljske i obiteljske odnose... U knjizi odgovara i na pitanja zašto se teško mijenjamo i najčešće učimo samo na bolnim iskustvima te zašto zdrav i otvoren um, spreman na kritičko promišljanje, vrijedi jednako kao i zdravo i otvoreno srce. Posebnost ove knjige su provokativna pitanja čitatelja na koja je autor odgovarao, kako drugačije nego – bez rukavica.

2. JOJO MOYES – VIKEND U PARIZU

Nell ima dvadeset šest godina,i ne samo da nikada nije bila u Parizu nego nikad nije provela romantični vikend. Nije baš ljubiteljica putovanja, ali kad se njen dečko ne pojavi, Nell dobije priliku pokazati svima, pa i sebi, kako može biti neovisna i neustrašiva. Sama u Parizu, Nell pronađe inačicu sebe kakvu prije nije mogla niti zamisliti..

3. AYSE KULIN – POSLJEDNJI VLAK ZA ISTANBUL

Ljubavi, strasti, povijesni preokreti, značenje obitelji i kultura Orijenta neprestano mame našu znatiželju. Iako gotovo egzotična, ta kultura nam je na jedan poseban način i bliska, a sada nam se nudi i u romanu turske spisateljice Ayse Kulin. Od Istanbula i Marseillea, Ankare i Kaira pa sve do Pariza i Berlina, ovo je priča o ljubavi i bježanju, isprepletana poviješću jednog od najmračnijih perioda u Europi. 

4. LASZLO VEGEL – MEMOARI JEDNOG MAKROA

"Memoari jednog makroa"prvi je roman mađarskog književnika rođenog u Vojvodini Lászla Végela. Napisano u obliku dnevnika, no bez datuma i godina, ovo djelo bavi se egzistencijalnim pitanjima na osebujan, ali i svima blizak način. Ponovno otkriveni nakon četiri desetljeća, "Memoari jednog makroa" danas su aktualniji nego u vrijeme kad su nastali i dokazuju kako su boljke suvremenog i socijalističkog društva itekako slične. Ovo je punokrvni roman grada, ulice i asfalta.

5. ELOISA JAMES – OČAJNE VOJVOTKINJE

Dobro došli u svijet raskalašene senzualnosti i blistavih balova, u svijet opasno privlačnih muškaraca i mladih ljepotica koje se žele udati za plemiće visokog ranga, u svijet igara s visokim ulozima koji se katkad svode na nemoralne ponude i u kojem se mlade dame kockaju s vlastitom čednošću...


ODJEL ZA DJECU:

1. SANJA PILIĆ – SVE JE U REDU!

Najnovija knjiga koja sadrži četrdesetdevet veselih i edukativnih priča o svakodnevnici i problemima koje muče djecu.

2. PETRA SOUKUPOVA – BERTIK I NJUŠKALO

Bertík i njuškalo roman je hvaljene i nagrađivane češke autorice Petre Soukupove, a tema je uzeta iz života. Bertík ima devet godina. Njegovi su roditelji razvedeni i on živi s mamom koja ima novog prijatelja. Bert ga zove Slonard. S velikom životnom promjenom nosi se vrlo teško. Osjeća se izdanim. Želi da sve bude kao i prije! Ljuti se. Ljubomoran je. Prema svima je otresit. Sve dok jednom u šumi ne sretne neobičnu životinju koja govori – njuškalo. Može li neočekivano prijateljstvo s tajanstvenim stvorom promijeniti Bertíkov pogled na svijet? 

3. NADA MIHOKOVIĆ – KUMRIĆ – I ONDA SE PONOVO ZALJUBILA

Ako te zanima tko koga voli, tko koga zavodi, čije srce nije spremno, ako se ne bojiš neugodnih istina i iznenadnih poziva bez obzira na to što imaš drukčije viđenje i svoju ljubav ne provjeravaš testovima i čarima numerologije, pročitat ćeš ovu ekološko-obiteljsko-ljubavnu zavrzlamu ispričanu u prvom licu iz perspektive četrnaestogodišnjaka...

4. SANJA UJEVIĆ – RAJSKA PTICA

Zbirka priča i legendi iz Dalmacije o postanku mjesta, o nevjeroJatnim događajima često ispunjenim elementima tajanstvenog,nestvarnog svijeta,o neobičnim ljudskim sudbinama, o velikim ljubavima i junacima.

5. SUNČANA ŠKRINJARIĆ – DJEČAK KOJI JE ZNAO SVE

Edo je dječak koji zna sve. Prva slova je naučio prije škole, pročitao je gotovo sve knjige koje postoje, odgledao sve kazališne predstave, najbolji je u nogometu i košarci i govori skoro sve svjetske jezike. Međutim, jednog dana suoči se s biciklom...