Novoj Gradiški na dar Trenkovci poklanjaju koncert i predstavu online

S obzirom na epidemiološku situaciju, kao što je poznato, mnogi su se sadržaji preselili u virtualni svijet.

U ovo predblagdansko vrijeme, a posebno uz Dan grada, uvijek smo trčali s događaja na događaj i ponekad bili i ljuti što se mnogi vremenski poklapaju.

Sada smo itekako svjesni bogatstva sadržaja u kojima smo imali priliku uživati, pa sa radošću dočekujemo i svaku informaciju o kulturi online.

Jedna od Udruga koja je uvijek i po neoliko večeri punila dvoranu Doma kulture je HKUD „Trenk“, a u ovo doba godine s ponosom su predstavljali cjelogodišnji rad članova svih sekcija. Bio je to zapravo dar Gradu za rođendan.

Ovo su ljeto uspjeli nastupiti u Novalji. Odlukom svih članova, odlučili su se na dvodnevno putovanje u Novlju na otok Pag 18. i 19. srpnja, gdje su sudjelovali na misi u crkvi Svete Katarine, prošetali kroz grad uz pjesmu i ples, a i odradili prekrasan nastup na gradskom trgu. Predstavili su pjesme i plesove zapadne Slavonije.Bila je to prilika promovirati i nove nošnje koje je Udruga kupila protekle godine. Riječ je o svečanim svilenim nošnjama koje su se nosile zapadno od Slavonskog Broda.

 

Kako bi vam ipak donijeli malo veselja i tradicije, odlučili su na Youtube kanalu u dva dana prikazati pjesmu, ples i predstavu. 

U subotu 12.12.2020. u 20.00h možete pogledati snimku folklornog dijela prošlogodišnjeg koncerta "Sačuvajmo običaje stare", na kojemu su proslavili 25 godina neprekidnog rada. Nastupila je folklorna sekcija sa 6 koreografija i plesova iz raznih dijelova Hrvatske. Pjevači i tamburaši predstavili su se novim pjesmama, a najmlađi plesači uvijek zanimljivim dječjim plesom. 

Ovdje možete pogledati subotnji koncert:

U nedjelju 13.12.2020.u 20.00h pogledajte predstavu "Kod Anke". Dobro znani likovi Mata, Kuzma, Kolega, Anka, Kaja, Mira i Ljuba, susreću se s Civilnom zaštitom, vježbama koje moraju proći kako bi dobili potvrdu da se znaju nositi s nevoljama koje bi mogle doći u selo. Predstava je izvedena 2016. godine, a do sada ju je pogledalo preko 1000 gledatelja.

Predstavu pogledajte ovdje:

 Prilika je ovo i podsjetiti na rad jedne od najvećih i najaktivnijih Kulturno-umjetničkih udruga s područja Nove Gradiške:

Hrvatska kulturno umjetnička udruga "Trenk" Nova Gradiška obilježila je 2019. godine 25.-u godišnjicu rada. Broje više od 80 članova u folklornoj, tamburaškoj, pjevačkoj, dječjoj i dramskoj sekciji.

Ponose se nastupima i uspjesima: preko 400 nastupa u RH i u inozemstvu;

preko 300 plesača plesalo je u u više od 20 koreografija; preko 65 svirača učilo je i sviralo; preko 30 glumaca amatera nastupilo je u 16 velikih pučkih predstava i izvelo preko 20 skečeva; preko 60 djece ostvarilo je prve folklorne korake. Udruga posjeduje  preko 350 kompleta i dijelova narodnih nošnji i 60 pari obuće.

Dakle subota 12. 12. i nedjelja 13.12. od 20 sati uživajte u programu kojemu vam online daruje novogradiški HKUD „Trenk“.

AEM banner

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner