Počela je manifestacija NG LJETO U GRADSKOM PARKU

Glazbeni i kulturni sadržaji počeli su 13. kolovoza navečer prekrasnim koncertom Paule i Đele Jusića te projekcijom crtića za najmlađe.

Na tomu možemo zahvaliti organizatorima: Turističkoj zajednici i Pučkom otvorenom učilištu „Matija Antun Rlković“ i direktoricama Dinki Matijević i prof. Danijeli Juranović. Suorganizatori su članovi Gradske glazbe Nova Gradiška, koja je, inače, cijelo ljeto subotom i nedjeljom navečer, organizirala nastupe-vlastite promenadne koncerte, ali i gostovanja izvrsnih glazbenika.

I ovoga puta pokroviteljstvo potpisuje grad Nova Gradiška, a potporu su i dolaskom dali dr. Ljepša Rakas Vujčić, predsjednica Gradskoga vijeća grada Nova Gradiška, kao i Vinko Grgić, gradonačelnik i saborski zastupnik.

Tijekom ljeta bilo je puno sadržaja za djecu, ali i izložbi, kazališnih predstava, koncerata za odrasle u sklopu manifestacije „Volim ljeto i kulturu“ Učilišta „Relković“ uz pokroviteljstvo Grada, Ministarstva kulture RH i Hrvatskog audiovizualnog centra. Nastavljena su kulturna događanja naslovljena „Petkom u 9“ u organizaciji Učilišta i Turističke zajednice i preostaje nam još jedan koncert u sklopu spomenute manifestacije i to 14. kolovoza od 21 sat također u Gradskom parku.

 

NG LJETO U GRADSKOM PARKU

Počelo je 13. kolovoza od 19 i 30 projekcijom crtanoga filma „Pazi se čarobnjaka“, a ovaj je događaj, kao i uvijek, privukao dosta veliki broj djece i roditelja, koji su se i na otvorenome pridržavali epidemioloških mjera. Od 20 sati i 30 minuta uslijedio je koncert „Pjesma i ja“ Paule i Đele Jusića, kojima je ovo treće gostovanje u Novoj Gradiški.

Publika je uživala u ljubavnim baladama, bezvremenskim hitovima s različitih strana svijeta.

S nevjerojatnom lakoćom u interpretaciji, Paula na poseban i vrlo senzualan način izvodi sve glazbene stilove. U toj senzualnosti isprepliće se pop-glazba, šlageri, balade, sevdah, makedonska tradicionalna glazba, francuska šansona, dalmatinska nostalgija i miris mora. Koncert “Pjesma i ja” nije običan koncert. Bilo je to sentimentalno putovanje u čovjekovu nutrinu. Odabir skladbi i Pauline interpretacije i ovoga su puta izazvale pregršt emocija, a publika, koja se okupila, kako oko gradske fontane, tako i na obližnjim klupama,... zapjevala je s glazbenicom.

 

Evo što nam je Paula Jusić u razgovoru rekla uoči koncerta:

-Ovdje je prekrsano, u ovom ambijentu na otvorenome, ali ja odavde nosim samo lijepe uspomene i vjerujem da će tako biti i večeras. Pozdravljam uopće inicijativu za ovakva lijepa, intimna događanja na otvorenome. Dat ću sve od sebe da večeras svi i zapjevamo i napunimo dušu.

Što se tiče nastupa u ovo korona vrijeme, glazbenica je vrlo iskreno rekla kako ih nije bilo.

-Zaista je bilo zatišje. I sada se stvari polako kreću. Ide polako u realizaciju ono što se planiralo prije dva mjeseca. Ja sam pobornik ovakvih događanja na otvorenome i svake godine odradim par ovakvih koncerata i duž obale i u unutrašnjosti. Posebni su jer se ljudi mogu i prošetati, stati, poslušati, pjevušiti...možda i zaplesati...Već godinama zapravo volim tu priču. Ova nas je korona samo malo usporila. Ništa drugo. I vraćamo se!-rekla nam je Paula Jusić.

Njezin suprug, Đelo Jusić, mlađi, skladatelj je, glazbenik, a zajedno sa suprugom od 2000-te godine uspješno vodi producentsku tvrtku ADRIA TON production koja se bavi audio i video produkcijom, proizvodnjom dokumentarnih, turističkih, promidžbenih, te glazbenih filmova i spotova. Na mnogim svjetskim festivalima turističkih i promidžbenih filmova osvojili su brojne nagrade.

Posebno ističemo izvrstan Dokumetarno-obrazovni serijal "Bajkovita Hrvatska" kojega zajedno potpisuju.

Emitiranje prve sezone serijala je krenulo u jesen 2014. godine na HRT-u, a za kompletan projekt, od ideje, izbora lokacija, produkcije, autorskog i tehničkog dijela, pa sve do finalnog proizvoda su zaslužni Paula i Đelo jr. Jusić. Paula je u serijalu zadužena za scenarij, produkciju i naraciju, dok režiju potpisuje zajedno sa Đelom jr. koji je zadužen za snimanje, montažu i skladanje glazbe serijala.

O tomu nam je istaknula slijedeće:

-To je projekt na koji smo jako ponosni i za kojega smo dobili svjetske Nagrade i Priznanja. To je zaista onaj „bonbončić“ koji radimo moj suprug i ja od početka do kraja, apsolutno sve sami.

Veliki smo zaljubljenici i u Hrvatsku, u svoju domovinu, ali i u njezinu prirodu, povijest...i smatram da imamo najljepšu zemlju na svijetu te da u ova „luda vremena“, užurbana, gdje nitko nema vremena sjesti i pročitati nešto o sakralnoj kulturi, baštini, gledati film od sat vremena, ljudima treba približiti tu ljepotu i vrijednost.

A ove male video razglednice „Bajkovita Hrvatska“ su nešto što svakome ostane negdje zabilježeno i mislim da bi se toga još puno moglo ispričati i pogledati kako bismo upoznali svoju zemlju. I opet nećemo znati sve...

U zaključu razgovora vratili smo se ponovno koncertu „Pjesma i ja“:

-Meni je pjesma osnova moga života. Stalno govorim da se glazba ne sluša nego osjeća. I svaki puta kada zapjevam i dotaknem nečiju dušu, kada vidim da sam izazvala emocije, ja sam najsretnija na svijetu. I zapravo pjesma je cijeli moj život.

Ljubav je ono što ne možete ni kupiti, ni naručiti, niti izmisliti. To je nešto što nosite duboko u svojoj duši, nešto što se na svim jezicima svijeta govori na isti način...upravo dušom. I zato je cijeli moj repertoar na bazi ljubavi. Je li sretnih...ili nesretnih...nema nesretnoga kraja. Uvijek postoji ono nešto ALI i ono nešto lijepo u toj ljubavi, jer se ljubav slavi. I kad je tužna i kad je lijepa i sretna.

I doista naši gosti, Paula i Đelo Jusić koncertom „Pjesma i ja“ poklonili su nam pregršt ljubavi koja će nam još dugo grijati dušu.

DSCN1059

DSCN1061

DSCN1064

DSCN1065

DSCN1066

DSCN1067

DSCN1068

DSCN1069

DSCN1070

DSCN1071

DSCN1072

DSCN1075

DSCN1077

DSCN1078

DSCN1079

AEM banner

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner