Na sutrašnjoj sjednici Stožera Civilne zaštite BPŽ rasprava o mogućnosti proglašenja županije jedinstvenim epidemiološkim područjem

Sukladno pristigloj Odluci nacionalnog stožera civilne zaštite otvara se mogućnost da na prijedlog županijskih stožera CZ.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, prije stavljanja izvan snage Odluke o zabrani napuštanja mjesta stalnog prebivališta, MOŽE ukinuti mjeru iz stavka 1. točke spomenute Odluke za područje pojedine županije ili dijela županije, u kojem slučaju na tom području za kretanje NEĆE BITI potrebna e-propusnica.

Ako postoje opravdani gospodarski razlozi, a epidemiološka slika to dopušta, stoji u Odluci,  Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske može ukinuti mjeru iz stavka 1. ove točke za područje županija u kojem slučaju za kretanje na tim područjima neće biti potrebna e-Propusnica.

Povodeći se Odlukom Nacionalnog stožera,  kao i uvažavajući trenutno povoljnu epidemiološku sliku na području Brodsko-posavske županije, za  sutra (19.travnja 2020.) u 9,00 sati sazvana je sjednica Županijskog stožera civilne zaštite  na kojoj će se raspravljati o mogućnosti proglašenja Brodsko-posavske županije jedinstvenim epidemiološkim područjem. Naravno, pri donošenju takve odluke prvenstveno će se uvažiti promišljanje i preporuke zdravstvene struke odnosno epidemiologa. Kako je ranije i najavio župan Danijel Marušić, ukoliko se zadrži sadašnja povoljna epidemiološka slika na području županije, vrlo brzo će doći  do proglašenja ovakve odluke.

U privitku ovog teksta nalazi se danas pristigla Odluka o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj koju potpisuje načelnik Nacionalnog stožera CZ RH, potrpedsjednik Vlade RH  ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović

AEM banner