Zajedničko kolo za završnicu /Video foto/

I 20.novogradiško Glazbeno ljeto odlazi u foto albume

kolo NG

Nakon četiri dana ludila i intenzivnog  cjelodnevnog života ulice,završilo je i 20.Novogradiško glazbeno ljeto. Pokoji  manji organizacijski kiks, navodno lošiji razglas nego li ranijih godina, višak kirvajskih sadržaja, nedovoljno kvalitetan nastup onih koji see nazivaju najboljim nacionalnim tamburašima-sve to, ipak, nije bilo dovoljno jak razlog da bi umanjilo značaj i veličinu istinskog novogradiškog brenda.A, Glazbeno ljeto , potvrdilo se to i 20-ti put, to uistinu jest.

 

Jer, svaki sadržaj od kojega grad živne na ovakav način, treba pozdraviti. I dati mu prostora da i dalje širi svoja krila. Prvarazvojna stepenica, ona tinejdžerska, uspješno  je pređena. Sada, slijede pravi izazovi. Jer,  Glazbeno ljeto polako, ali sigurno, ulazi u svoje zrelije, mladenačke godine.

A, to će zahtijevati i neke nove sadržaje. Entuzijazma i volje, vidjeli smo ne nedostaje. Jer, i ekipa organizatora i čelni ljudi Grada i predstavnici Turističke zajednice i brojne gradske udruge, na svu sreću, žive za ovaj događaj. A, događaj su, onako, lokalpatriotski, sa srcem i dušom prepunom Slavonije, u večeri koreografiranog folklora, simbolično, baš kako i treba, zajednički zatvorili svi Novogradiščani. Drmešom otplesanim na središnjoj šahovnici, u pratnji lokalnih kulturno umjetničkih društava i tamburaških sastava, spajajući mlade i stare, ugledne i anonimne, rokere i tradicionaliste. Dokazujući kako za tradiciju i folklornu nam baštinu nema zime, ali i kako će Novogradiško glazbeno ljeto, zasigurno doživjeti još najmanje 20 svojih izdanja.

 

 

O ovim dosadašnjim, mogli bi, ako bude volje, i koja kuna , uskoro čitati i u cjelovitoj foto monografiji. Jer, prethodna su dva desetljeća, reče posljednje večeri manifestacije, Željko Brčić-Duša, prepuna anegdota, nikad ispričanih zanimljivosti, nebrojenih problema, ali i brojnih ugodnih sjećanja koje bi, zasigurno valjalo sačuvati. Na tom tragu posebnu pohvalu zaslužuje i jedinstvena izložba plakata i fotografija postavljena u prostoru Turističko informativnog centra, živopisan foto album koji nas vraća unatrag. Zahvaliti svima onima koji su na svojim plećima iznijeli 20.Novogradiško glazbeno ljeto bilo bi gotovo nemoguće.Jer, uz njih četvoricu velikih-Štefanca, Dušu, Zlatka i Špolju, uz Dinku, Ljilju, Senku, Ivanu, uz nebrojene prijateljski naklonjene medije, ide i ogroman broj anonimnih volontera, svih onih koji već danas, još uvijek umorni i neispavani, počinju osmišljavati sadržaje 21.Glazbenog ljeta. Dokazujući kako su ekipa koja istinski živi za svoj grad.U vremenima nesloge i neimaštine,svakodnevnih sitnih političkih  i medijskih prepucavanja, zlobe i nesloge koja nas stalno i iznova vraća korak unatrag, uspjeti okupiti i zadržati ekipu koja dvadeset godina  razmišlja isto, čineći grad gradom-ogroman je uspjeh. I dovoljan razlog da središnjoj gradskoj manifestaciji poželimo dug život.Do slijedećeg kolovoza....A, sad sve iz početka. Ono na što se, na žalost, ne moramo posebno privikavati.Stiže nam ponovno, dobra stara letargija. Ili, ćemo se, tragom onih koji su nam pokazali kako je i s malo sredstava, uz, doduše, puno dobre volje, moguće živjeti u gradu prepunih ulica i sadražaja, trgnuti?Dovoljan, je samo jedan korak...Njime, uostalom, počinju i najveće stvari.

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner