Danas, 16. prosinca 2020. u Brodsko-posavskoj županiji 64 novopozitivne i jedna preminula osoba 2020.

U zadnja 24 sata, prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, na području Županije su 64 pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (jučer, 15. 12. 2020. bilo je 30 novopozitivnih i 3 preminule osobe).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije prešao je 6 tisuća i sada iznosi 6.063, dok je broj oporavljenih osoba 5.355. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (25), općina Donji Andrijevci (8), općine Garčin i Okučani (po 4), općine Nova Kapela, Oriovac i Vrpolje (po 3), općine Gundinci, Rešetari i Staro Petrovo Selo (po 2) te grad Nova Gradiška i općine Davor, Klakar, Oprisavci, Podcrkavlje, Sibinj, Sikirevci i Velika Kopanica (po 1).

U zadnja 24 sata u slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević" preminula je jedna osoba (Ž – 1941.). Hospitalizirano je ukupno 85 osoba (6 osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 57 osoba, a u novogradiškoj bolnici 28 osoba ( isto kao i 15. 12.2020.) Trinaest hospitaliziranih osoba je na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 1.659 osoba (94 osobe više nego prethodni dan).

Testiranje simptomatskih osoba (na uputnicu) po principu DRIVE-IN odvija se svakodnevno od 07,30 – 09,30 sati na parkiralištu iza južne tribine stadiona NK Marsonia. Za testiranje je potrebna prethodna narudžba na telefon COVID-19 ambulante Doma zdravlja Slavonski Brod broj 035/411-004. Sve ostale informacije u vezi DRIVE-IN testiranja kao i testiranja na COVID-19 općenito mogu se pronaći na poveznici:http://www.dzsb.hr/dzsb3/index.php

Zdravstvo i poduzetništvo u fokusu Županije u proračunskim sredstvima i za sliejdeću godinu

Dodajmo ovome kako je danas, 16. prosinca održana i 29. sjednica Županijske skupštine BPŽ, a s obzirom na epidemiološku situaciju vijećnici su zasjedali u dvorani Kristal u Slavonskom Brodu. Najznačajnije, među 15 točaka Dnevnoga reda bile su one o drugom rebalansu županijskoga Proračuna za ovu godinu i usvajanje Proračuna za 2021. s projekcijama za 2022. i 2023. godinu.

Prijedlog Proračuna Brodsko-posavske županije za 2021. godinu s projekcijama za 2022. i 2023. godinu.

Rebalans za 2020. nastavak je već započetih procesa koji su počeli prvim rebalansom Proračuna kada su izdvojena sredstva za pomoć poljoprivrednicima i mikropoduzetnicima koji su se našli u lošoj situaciji zbog pandemije koronavirusa u iznosu od 3 milijuna kuna. Dodatna sredstava iz Proračuna izdvojena su i za nabavku PCR uređaja za brzo testiranje. Cilj takvog rebalansa je, po riječima pročelnika Lukića, omogućiti usklađivanje projekata i aktivnosti s trenutnom situacijom s virusom COViD-19.

Pročelnik za financije dr.sc. Ivan Lukić rekao je kako je Proračun koncipiran temeljem smjernica Vlade RH, odnosno, Ministarstva financija i dodao kako je u vremenu pandemije COViD-19 bilo teško raditi projekcije za tri godine. Jedan dio promjena u Proračunu odnosi se na zakonske regulative i obveze, a drugi dio je vezan uz zdravstvo. Planiran je kao nastavak procesa iz 2020. godine s tim da je sve više sredstava, gotovo 60% , ostavljeno za zdravstvo i socijalnu skrb. Također valja istaknuti kako je u Proračunu za 2021. godinu planirano 2 milijuna kuna za slavonskobrodsko Sveučilište. Proračun uiznosu milijardu i 146 milijuna kuna je većinom glasova vijećnika – usvojen.

AEM banner

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner