Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije zatražio strože i sveobuhvatnije epidemiološke mjere, a Nacionalni stožer odobrio i o tomu donio Odluku

1.koronavirus virus obavijesti

Na redovnoj sjednici Stožera civilne zaštite BPŽ održanoj 16. studenoga, s obzirom na iznimno nepovoljnu epidemiološku situaciju, kako je naglasio Stjepan Bošnjaković, prvi čovjek Županijskoga stožera, prihvaćen je prijedlog za izmjenu Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Brodsko-posavske županije koja je na snazi do 30. 11. 2020. Tijekom istoga dana Prijedlog je poslan Nacionalnom stožeru CZ na prihvaćanje. Nove mjere, dodao je Bošnjaković, bit će nešto strože i sveobuhvatnije. Mjere se jednim djelom odnose na okupljanja, jednim na gospodarske subjekte kao i na sustav socijalne skrbi. Strukturirane su na način da predstavljaju ograničenja, odnosno zabrane, obveze te mjere i preporuke.

Govoreći o epidemiloškoj situaciji, među ostalim je istaknuo kako smo od početka srpnja ove godine do sredine listopada imali ravnomjernu krivulju rasta, a od sredine listopada broj novooboljelih počeo je naglo rasti kao i u cijeloj RH. Brodsko-posavska županija tako je u vrhu među 5-6- hrvatskih županija po incidenciji na 100.000 stanovnika.

Nacionalni stožer civilne zaštite RH prihvatio je Prijedlog strožih i sveobuhvatnijih epidemioloških mjera Županijskog stožera civilne zaštite BPŽ i slijedom toga donio 17. studenoga Odluku o izmjeni Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Brodsko-posavske županije. Odluka će biti objavljena u „Narodnim novinama“, a na snagu stupa 18. 11. 2020.

VAŽNO! Nužne epidemiološke mjere za područje Brodsko-posavske županije

Izvor:bpz