Završena energetska obnova dijela novogradiške bolnice

Tim je povodom održana Konferencija za medije, a održali su je dr. Joisp Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška, dr. Tajana Milanović Robina pomoćnica ravnatelja za kvalitetu i voditeljica Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje te u ime osnivača Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, župan.

 

Svakako treba napomenuti kako je nabavljen veliki broj dijagnostičkih aparata i uređaja koji kvalitetu zdravstvenih usluga podižu na višu razinu. Nastavljaju se radovi unutarnjega i vanjskoga uređenja, a završena je energetska obnova upravne zgrade Opće bolnice, transfuzije i kuhinje. 

–U tijeku su radovi obnove stare i nove bolnice. Ukupna vrijednost radova energetske obnove na novogradiškoj bolnici je oko 40-ak milijuna kuna i mogu reći da je gotovo dvije trećine radova izvedeno. 

Želim zahvaliti Brodsko posavskoj županiji i županu Danijelu Marušiću što su nas kandidirali za ove zaista vrlo vrijedne europske projekte koji će omogućiti značajne financijske uštede. Projektirane uštede su veće od 50%.

S obzirom da imamo paviljonski tip bolnice i troškovi energije su dosta visoki, očekujemo značajne uštede što će puno značiti posebno u ova teška financijska vremena u kojima nam je svaka kuna važna.

Osim energetske obnove, u bolnici je u tijeku još nekoliko projekata. Tu je projekt obnove Jedinice intenzivnog liječenja vrijedan 2,5 milijuna kuna i on bi za dva i pol tjedna trebao biti završen. Završili smo obnovu Odjela pedijatrije u kojemu sada djeca imaju adekvatne uvjete za boravak i liječenje.

Prije godinu dana otvoren je i novi Odjel za dijalizu. Od početnih 27-28 pacijenata došli smo do 40 što govori i o kvaliteti usluge, ali i o kvaliteti rada naših liječnika.

Nabavili smo i 128 slojni CT aparat  sa svom opremom vrijedan 5 milijuna kuna koji je trenutno među najboljim aparatima u Slavoniji, ali i šire.

Sva ova ulaganja ne bi bilo moguće realizirati bez velike pomoći župana Danijela Marušića i Brodsko posavske županije u cjelini – rekao je u uvodu Konferencije za novinare  dr. Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška.

Nova Jedinice intenzivnog liječenja-kapitalni projekt Opće bolnice

Uvelike će doprinijeti zbrinjavanju pacijenata u ovo vrijeme pandemije koronavirusa i omogućit će, prema riječima dr. Kolodzieja, veći broj mjesta za pacijente kojima će biti potrebna mehanička ventilacija. U međuvremenu smo uspostavili i naš respiracijski centar u kojemu možemo zbrinuti četiri pacijenta  ovisna o respiratoru, tako da ćemo sa našim kapacitetima uspjeti zadovoljiti potrebe naše regije.

– Tijekom mjeseca studenog očekujemo povratak u novoobnovljeni prostor Jedinice intenzivnog liječenja. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju to nam je iznimno važno, prije svega zbog većih kapaciteta. Na taj način oslobađamo trenutni prostor u kojemu jesmo, a koji planiramo prenamijeniti u slučaju potrebe za dodatnim respiratorima, odnosno za bolesnike koji zahtijevaju invazivnu i neinvazivnu respiratornu potporu.

U samom Odjelu bit će smještena četiri kreveta u glavnoj sobi i jedna izolacija. Tu je i soba za buđenje koja je pri samom operacijskom traktu što nam je od izrazite važnosti – dodala je dr. Tajana Milanović Robina.

Zadovoljstvo projektima i ulaganjima izrazio je i župan Danijel Marušić i tom prigodom rekao slijedeće:

– Vrijednost radova energetske obnove upravne zgrade je oko 404.000 kuna, zgrade transfuzije 490.000 kuna i kuhinje oko 700.000 kuna. Naravno, uz to što su ove zgrade tako dobro obnovljene, najvažnija je buduća ušteda energije, očuvanje okoliša. Svakako moram dodati i velike projekte koji su u tijeku.

Tu je projekt uređenja zgrade stare bolnice vrijedan oko 9 milijuna kuna, nove bolnice, projekt vrijedan oko 20 milijuna kuna. Uz sve do sada napravljeno, kao i projekte u tijeku te nabavljenu opremu, u novogradišku bolnicu do sada je uloženo približno  80 milijuna kuna. Naravno da postoje još neki projekti koje bi željeli napraviti i koje ćemo kandidirati prema europskim i drugim fondovima. Ovom prilikom želim zahvaliti ravnatelju Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josipu Kolodzieju, pomoćnici ravnatelja za kvalitetu dr. Milanović Robina i svim njihovim suradnicima zbog kojih su ovi projekti tako uspješni – istaknuo je Brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

Dodajmo ovomu kako će i naša projekt emisija slijedećega utorka 20.listopada od 14 sati  biti posvećena kvaliteti zdravstvenih usluga novogradiške Opće bolnice u ovo vrijeme pandemije koronavirusa.

AEM banner

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner