Oživjeli prostori dječjih vrtića

Zbog povoljne epidemiološke situacije Nacionalni je stožer civine zaštite RH polako i u fazama popuštao je mjere. Tako je 11. svibnja omogućen povratak djece u vrtiće, kao i učenika razredne nastave u osnovne škole.

U tom prvom trenutku ponovnog vraćanja „u normalniji“ život u vrtićkim grupama bilo je 5-6 djece, dakle i u „Maslačku“ i u „Radosti“ bilo ih je oko 20-ak.

-Od 25. svibnja i sada od 1. lipnja u vrtiće se vratilo oko 80% djece i hodnici su nam ponovno puni i pjesme i priče, a i dvorišta obadva vrtića su živnula. Naravno poštuju su propisane epidemiološke mjere i zapravo sve dobro funkcionira. Navikla su se i djeca.

Još uvijek skupine nisu maksimalno popunjene, ali smo ipak bliže normali i zadovoljni smo-rekla nem je Vera Trobić, ravnateljica Dječjeg vrtića Nova Gradiška s kojom smo razgovarali 2. lipnja.

Program predškole je, prema riječima ravnateljice Trobić, zbog korone prekinut i on se više neće nastavljati.

-Učitelji itekako sve dobro razumiju i ono što nismo uspjeli obraditi i u cijelosti pripremiti djecu za početak škole, učinit će oni. Sve će se nadoknaditi.

Željela bih naglasiti da će upisi za „malu školu“ za iduću godinu biti odmah u 9 mjesecu, pa skrećem roditeljima pozornost na tu činjenicu.

Također upisi za iduću pedagošku vrtićku godinu traju do 5. lipnja i moram istaknuti da je prijava dosta, a najviše za jasličku skupinu.

Upisi za predškolu i za slijedeću pedagošku godinu odvijaju se i u Područnim vrtićima u Okučanima, Novoj Kapeli, Starom Petrovom Selu, Cerniku, a s obzirom da je i zgrada vrtića u izgradnji i u Dragaliću, za taj vrtić upise roditelji mogu obaviti u Novoj Gradiški.

Sve obavljamo prema planu, ali vidjet ćemo koliko ćemo djece moći upisati i kakva će uopće biti situacija na jesen- istaknula je Vera Trobić.

S obzirom da je sada moguće okupiti veći broj djece na jednom mjestu, starije odgojne skupine imat će ipak simbolične oproštajne programe, ali samo za djecu u njihovom vrtićkom prostoru u kojemu i inače borave sa svojom odgojiteljicom. Kroz igru, pjesmu, priču „proći“ će cijelu vrtićku godinu i naravo bit će im tradicionalno uručene diplome, a moći će ponijeti i svoje radove.

Popunjenost vrtića

-Pa ona, zapravo, stalno raste. U Starom Petrovom Selu i Novoj Kapeli objekti postojećih vrtića se nadograđuju, pa očekujemo od jeseni i povećan broj djece. U okučanskom vrtiću imamo oko 40 djece, a imaju dovoljno prostora i za veći broj.

Najkasnije od 1. listopada ove godine počet će s radom i vrtić u Dragaliću gdje će biti zaposlene i dvije odgojiteljice. Trenutno su radovi u tijeku, a ponavljam upise za taj vrtić roditelji mogu obaviti ovdje kod nas u vrtiću „Maslačak“ u Novoj Gradiški- naglasila je ravnateljica Vera Trobić.

Mali Dragalićani od jeseni će pohađati vrtić u svojoj općini

Projekt „Gradnja zgrade javno društvene namjene-dječji vrtić u naselju Dragalić“ vrijedan je 4.063.933,59 kn. Sufinancira ga, u iznosu od 4.057.683,59 kn, Europska Unija iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. godine.

Opći cilj projekta je jačanje konkurentnosti sustava odgoja i obrazovanja na području općine Dragalić te usklađenosti sustava odgoja i obrazovanja s potrebama lokalne zajednice i tržišta rada.Specifični ciljevi projekta su unaprjeđenje kvalitete sustava predškolskog odgoja i obrazovanja, te poboljšanje dostupnosti odgojno – obrazovnih usluga na području općine Dragalić.

Provedba projekta izgradnje zgrade javno društvene namjene – dječjeg vrtića u Dragaliću rezultirati će osiguranim nužnim prostornim i tehničkim uvjetima za obavljanje organiziranog oblika odgojno-obrazovnog rada s djecom vrtićke dobi; poboljšanu dostupnost odgojno – obrazovnih sadržaja za djecu vrtićke dobi; poboljšanu kvalitetu učenja i poučavanja te razvijene nove odgojno – obrazovne sadržaje i usluge.

AEM banner

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner