Asfalt u novogradiškoj Domčevoj ulici

Danas, 29. travnja, kako smo saznali na samom gradilištu, trebalo bi biti završeno asfaltiranje ceste u Ulici Ivana Domca.

Stanovnici ove ulice 40 godina čekali su modernizaciju ceste i asfalt. Ugovor o rekonstrukciji potpisan je 9. siječnja u prostoru TZ grada Nova Gradiška i time je krenula realizacija prve faze.

Ugovor su potpisali gradonačelnik i saborski zastupnik Vinko Grgić i Ankica Jurčak, direktorica tvrtke Niskogradnja Jurčak d.o.o. iz Požega, koja je na Natječaju izabrana za izvođača radova. Vrijednost radova u prvoj fazi je 2,5 milijuna kuna za modernizaciju u dužini od 750 metara. Završetak bi trebao biti u roku 150 dana od uvođenja izvođača u posao.

Grad je osigurao proračunska sredstva, a radi se o cesti i pješačkoj stazi. U slijedeće dvije ili tri godine, prema riječima gradonačelnika Vinka Grgića u planu je u cijelosti modernizirati cestu u toj ulicu.

Radovi u Domčevoj nastavljeni su i u vrijeme „jačih“ mjera donesenih zbog korona krize i naravno sve su ispoštivane.

Asfaltiranje je počelo 28. travnja, a kako je istaknuo gradonačelnik Grgić projekt će biti kandidiran i prema Ministarstvu regionalnog razvoja i prema Ministarstvu graditeljstva kako bi se dobilo dio sufinanciranja, jer taj posao Grad radi isključivo iz svoga Proračuna. I saborski zastupnik Veljko Kajtazi, kako je naglasio gradonačelnik, poslao je Pismo namjere i u jedno i u drugo Ministarstvo kako bismo dobili financijsku potporu uvažavajući i sadašnju situaciju.

Poslije asfaltiranja ceste nastavit će i radove na završetku pješačke staze.

Podsjetimo!

Dugogodišnji problem postojao je sa Hrvatskim željeznicama jer je cesta u Domčevoj ulici u neposrednoj blizini njihove infrastrukture i ulazi u njihov koridor. Grad je našao način da problem riješi i prošle godine je kupio kuću u Ulici baruna Trenka koja je potom srušena i dobiven je prostor za cestu. Time je riješen i problem s HŽ-om i problem stanovnika Domčeve ulice.

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner