Dan Europe 2015

www.3sporta.com

 
 
 
 
 
 
 
U tjednu od 04. do 09. svibnja 2015. godine planira se obilježavanje „Dana Europe“ u organizaciji Informacijskog centra Europe Direct Nova Gradiška i suradnji s Lokalnom akcijskom grupom (LAG) Zapadna Slavonija, Elektrotehničkom i ekonomskom školom Nova Gradiška, Gimnazijom Nova Gradiška te Industrijsko obrtničkom školom Nova Gradiška. „Dan Europe“ obilježava se u svim zemljama Europske unije, a simbolizira i promiče europsku ideju zajedništva u cilju pridonošenja i otvaranja mladih generacija prema zajedništvu i multikulturalnosti ujedinjene Europe.

Informacijski centar Europe Direct Nova Gradiška služi kao glavno sredstvo Europske unije, koji svojim radom i aktivnostima dopunjuju i podupiru rad Predstavništva Europske komisije i informacijskih ureda Europskog parlamenta na lokalnoj i regionalnoj razini. Centar je usmjeren na podizanje razine informiranosti o Europskoj uniji te poticanja razmjene stajališta građana sa svih područja djelovanja Europske unije.

Tjedan Europe u Gradu Nova Gradiška započeti će biciklijadom srednjih škola. Polazak učenika i profesora planiran je iz Elektrotehničke i ekonomske škole u utorak 05. svibnja s početkom u 10:00 sati prema Informacijskom centru Europe Direct Nova Gradiška, gdje će se održati okrugli stol na temu: „Mogućnost školovanja u drugim državama članicama EU“. Učenicima će biti omogućeno razgledavanje Centra i preuzimanje publikacija o Europskoj uniji. Po završetku aktivnosti planiran je povratak sudionika u Elektrotehničku i ekonomsku školu.

Organizatori su u svrhu obilježavanja proslave „Dana Europe“ za sve građane Grada Nove Gradiške pripremili razne informativne materijale koje će građani imati priliku preuzeti u promotivnoj kućici na gradskom korzu dana 06. svibnja s početkom u 09:00 sati. Tom prigodom, sudionici će moći razmijeniti svoja iskustva i mišljenja o EU te čuti korisne informacije i prednosti koje im pružaju kao građanima Europske unije.

Dana 08. svibnja u 10:00 sati planirana je projekcija filma „Poslije godina mržnje“ („Nous nous sommes tant haïs“) u Domu kulture u Novoj Gradiški. Film govori o začecima i stvaranju Europske unije tijekom pedesetih godina dvadesetog stoljeća. Njegovo snimanje je financiralo Predstavništvo Europske komisije u Francuskoj 2007. godine. Obrađujući rođenje moderne Europe, film nam zorno pokazuje kolike su napore ljudi morali uložiti kako bi se

postigao mir i sloboda koje danas uživamo.

Europski tjedan će se zaključiti proslavom „Dana Europe“ na novogradiškoj Ljetnoj pozornici u petak 8. svibnja uz bogat sadržajni program.

Pozivamo Vas da zajedno obilježimo „Dan Europe“ sudjelovanjem na događanjima.                                                       

                                                           Vaš Informacijski centar Europe Direct Nova Gradiška

 IZVOR: novagradiska.hr

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner