Svečano otvoreno 24. NG glazbeno ljeto uz Maju Šuput i otvorenje novouređenog prostora Turističke zajednice

Uz tamburašku večer tradicionalno je upriličeno i svečano otvorenje ove nadaleko poznate i priznate glazbeno-kulturno-gospodarsko-turističke manifestacije, ali i novouređenog prostora Turističke zajednice u staroj jezgri grada.

Okupili su se uz spomenutu prigodu mnogi gosti i uzvanici kako iz grada tako i iz županije Brodsko-posavske.

Među njima su uz gradonačelnika Vinka Grgića i njegove zamjenike Ivanu Trupina i Borislava Vidošića bili i predsjednica Gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas Vujčić, Danijel Marušić, župan Brodsko-posavski i njegov zamjenik Stjepan Bošnjaković, Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice BPŽ, zatim Vlatko Greiner, koordinator za braniteljske udruge pri Gradu, Mihaela Đeraj voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti, Danijela Juranović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta „Matija Antun Relković“, prof. Ljiljana Ptačnik, ravnateljica Gimnazije NG, Tomislav Šimić, predsjednik Uruženja obrtnika grada Nova Gradiška, gradski vijećnici i mnogi drugi gosti.

Svečanost je kao i uvijek oplemenila Gradska glazba NG uz anđeoski vokal Barbare Dautović Španović, a na osebujan i neposredan način moderirao ju je Mirko Fodor.

Uslijedila je i zahvala mnogobrojnim sponzorima koji su prepoznali vrijednost NG glazbenoga ljeta kao manifestacije koja je odavno postala prepoznatljiv turistički proizvod kako u županiji tako i u cijeloj RH.

 

Što se glazbene večeri tiče, sinoć se u uživalo tamburaškoj glazbi nastupima: TS RUBATO, pa BERDE BAND, potom BOSUTSKI BEĆARI u novom izdanju, odnosno s novim pjevačem i bit će im to svojevrsna premijera na NG glazbenom ljetu. Gošća večeri je regionalno poznata Maja Šuput.


SUBOTA,17. kolovoza-u prijepodnevnim satima za najmlađe zanimljive i orginalne igre u KIDS FUN ZONI u Gradskom parku već od 10 sati.

Glazbena večer tradicionalno počinje festivalom „Djeca pjevaju hitove“ u organizaciji udruge „Hobotnica“, a ove gdodine nastupit će 14 djece i mladih.

Večer se nastavlja nastupom mladog popularnog benda „LJUBAVNICI“ iz Svete Nedelje, trenutno najpopularnija ekipa u zabavnom žanru, a bit će sjajna uvertira za koncert gosta večeri, Željka Joksimovića.

NEDJELJA,18. kolovoza-folklorna večer; u goste nam stiže KUD MARKOVAC iz Zagreba i održat će cjelovečernji koncert.

NG glazbeno ljeto vodi brigu i o domaćim proizvođačima

Već su pomalo počeli stizati izlagači domaćih proizvoda i rukotvorina, suvenira. Najveći dio njihovih izložbenih štandova bit će u Gradskom parku, gdje se i ove godine održava i Craft festival.

Namjera je bila cijeli prostor Trga kralja Tomislava, Cvjetnog trga, Gradskog parka, kao i staru jezgru grada povezati događajima u jedinstvenu cjelinu što je organizatorima manifestacije, Gradu NG i Turističkoj zajednici, uz sponzore i uspjelo.

A oni su za 24. NG glazebno ljeto osigurali 630.000 kn od kojih je 430.000 za izvođače, a ostalo za suport za sve dodatne sadržaje.

NG glazebno ljeto najavljeno je i na HRT-u, ali i velikim jumbo plakatima u Zagrebu.

Cijelo ljeto, pa tako i u dane NG glazenoga ljeta živi i kultna novogradiška „ljetna pozornica“ održavanjem brojnih koncerata namijenjih mlađoj publici.

I ove su godine zahvaljujući 24. NG glazbenom ljetu popunjeni smještajni kapaciteti u Gradu, što, uz ugostiteljske objekte, male poduzetnike, obrtnike i Obiteljska poljoprivredna gospodarsta

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner