OŠ „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške među 120 škola u svijetu u primjeni inovativne tehnologije

 

Prestižna tvrtka Microsoft i ove je školske godine dodijelila 120 certifikata osnovnim školama diljem svijeta. Među odabranima je, uz  još četiri hrvatske škole, i Osnovna škola „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške.

Titula Showcase School  je titula koja se dodjeljuje osnovnim školama zbog inovativne primjene tehnologije u nastavnim aktivnostima koje vode novoj transformaciji obrazovnog sustava, povećavaju produktivnost učenja i razvijanje vještina koje će učenicima koristiti u daljnjem obrazovanju.

29 01 2015 002
Naime, kroz projekt Sigurnost djece na internetu, pet je hrvatskih škola (OŠ Veliki Bukovec, OŠ Mladost iz Osijeka, OŠ Popovača, OŠ Gripe iz Splita i OŠ „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške, škole partneri u Projektu) opremljeno mobilnim učionicama s interaktivnom multimedijalnom pločom i 24 tableta. Korištenjem tablet uređaja i Office alata u nastavi škole su osigurale pristup potrebnim resursima koji omogućuju suvremene metode učenja i poučavanja i provođenje teorijskih znanja u praktična. Uz pomoć ovih uređaja i alata nastali su i bogati materijali za edukaciju djece u  područjima sigurnosti na internetu i prevenciju elektroničkog nasilja: kurikulum  o sigurnosti djece na internetu u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom, priručnici za učitelje, roditelje, udžbenici za učenike i multimedijski sadržaji za učenike svih uzrasta osnovne škole. I drugim su hrvatskim školama (učiteljima, učenicima i roditeljima) svi nastali sadržaji besplatno dostupni na stranici www. petzanet.hr.

Ova će titula hrvatskim školama osigurati i druge prednosti Microsoftovog Showcase School programa – suradnju s drugim liderskim školama, članstvo u Microsoft IT Academy, pristup stručnom usavršavanju za učitelje u školama, pozive na međunarodne konferencije, webinar sastanke,…

29 01 2015 003

Učitelji i učenici OŠ „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške izuzetno su ponosni zbog dodijeljene titule Showcase School za šk.god. 2014./2015. Ona je dokaz da se i u malim sredinama poput naše ide u korak s najsuvremenijim trendovima u obrazovanju. Svojim će daljnjim radom, educiranjem učitelja , upotrebom suvremenih metoda rada, korištenjem tehnologije u procesima učenja i poučavanja  ovu titulu sigurno opravdati.

Natalija Golovrški, prof.

Fotografije: Vedran Šperanda, mag.knjižničarstva