Paketi djece iz Nove Gradiške stigli danas i u Jabukovac i u Sisak

Kao što je i najavljeno 22. siječnja iz Nove Gradiške su na područje pogođeno potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji dostavljeni i preostali paketi prikupljeni u humanitarnoj akciji „Djeca Nove Gradiške za djecu Banovine“.

Kako smo saznali od Dijane Baković, jedne od organizatorica ove plemenite akcije, 70 paketa podrške naših najmlađih sugrađana predano je najprije u Caritas Sisačke biskupije gdje ih je preuzela časna sestra Smilja Čirko jedna od koordinatorica distribucijskog centra biskupijskog Caritasa.

-Sestra se ugodno iznenadila kada smo rekli da pakete samo treba dostaviti djeci te rekla kako će ih osobno voziti do djece u teže dostupna sela i zaseoke-istaknula nam je Dijana Baković te dodala kako su predani i paketi s prikupljenom odjećom, obućom, posteljinom, slikovnicama, društvenim igrama te 4 grijalice.

Slijedeće odredište bilo je našima, Dijani Baković, Ivani Trupina, srednjoškolki Matei Mikolčević, članici novogradiškog DVD-a i Momiru Divjaku, Dječji dom Vrbina u Sisku, koji je oštećen u potresu, a djeci je osiguran alternativni adekvatan smještaj i jednoj od odgojiteljica predano je 11 paketića za djecu.

-Mi smo se s ovom dječicom već susreli i to u prosincu prošle godine kada je NK „Sloga“ organizirala također jednu od blagdanskih akcija-rekla nam je Dijana Baković, a o tome više pročitajte na Dijana Baković/Facebook

Uslijedio je put do Jabukovca, dosta udaljenoga sela u okolici Petrinje gdje su dočekani u školi i uručili 65 paketa školskoj djeci te 10 paketa za njihovu braću i sestre što je prethodno dogovoreno prilikom kontakta sa školom.

I ovoga puta za dostavu paketa kombi je ustupio novogradiški DVD, a svakako treba reći da su putem brze dostave dva paketa upućena u Glinu, dva u Nebojan i dva u Petrinju što je također prethodno dogovoreno.

Današnjom dostavom paketa završena je akcija „Djeca Nove Gradiške za djecu Banovine“.,

Podsjetimo!

Humanitarna akcija „Djeca Nove Gradiške za djecu Banovine“ odvijala se 8. siječnja od 9 do 17 sati te 9. siječnja od 9 do 13 sati u prostoru koji je ponudila Zdenka Žulj i Rođendaonica.

Prvi dio paketa, njih 120, 18. siječnja dostavljen je mališanima „Djeca Nove Gradiške za djecu Banovine“ u Glini njihovim sestrama i braći, djeci djelatnika vrtića, ali i djeci polaznicima tamošnje „male škole“.

NGB-002

NGB-003

NGB-004

NGB-006

NGB-007

NGB-008

NGB-009

NGB-010

NGB-011

NGB-012

NGB-013

NGB-014

NGB-015

NGB-016

NGB-017

NGB-018

NGB-019

NGB-021

NGB-023

NGB-024