U općini Vrbje uljepšali Božić i korisnicima u projektu „Zajedno za žene“

Načelnik općine Vrbje Igor Jurišić i koordinatorica projekta posjetili su u ovom prosincu korisnice i korisnike projekta u Bodovaljcima i uručili im pakete s higijenskim potrepštinama.

Uz poštivanje epidemioloških mjera ujedno su s njima popričali i na taj način se upoznali s njihovim potrebama u ostvarivanju socijalnih prava kako bi mogli što bolje odgovoriti na iste i tako pomoći u poboljšanju kvalitete života.

Raspitali su se i o načinu na koji će provesti Božić, a dolaskom u njihove domove svakako su im uljepšali ove blagdane pokazujući im kako nisu sami, tim više što ih njihovi najmiliji, zbog poznate korona situacije, neće moći posjetiti.

Korisnici su pohvalili gerontodomaćice koje su, kako kažu, sve lijepo počistile i uglancale, pomogle im pripremati božićne slastice i ukrasiti domove božićnim ukrasima. Također su istaknuli kako im paketi s higijenskim potrepštinama koje dobiju u sklopu projekta uvelike pomognu i rasterete kućni budžet, koji, ruku na srce, zaista nije velik.

Podsjetimo!

Svečano potpisivanje i uručivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu programa „Zaželi – program zapošljavanja žena faza II“ za projekt „Zajedno za žene, UP.02.1.1.13.0116“ dogodio se 18. lipnja ove godine. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020, a odobren je kroz Otvoreni javni poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”. Ukupna vrijednost projekta je 928.650,00 kuna sa stopostotnim sufinanciranjem Europske unije. Provodi se u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Slavonski Brod. Cilj projekta "Zajedno za žene" je osnažiti i povećati stupanj samostalnosti kod 10 nezaposlenih žena, pripadnica ciljne skupine, s područja općine Vrbje, kroz njihovo zapošljavanje na pružanju socijalne usluge pomoći u kući za 60 najpotrebitijih korisnika. Sve zaposlene žene proći će edukaciju za gerontodomaćice, čime će se osigurati mogućnost njihova ostanka na tržištu rada po završetku projektnih aktivnosti.

 

Nakon gotovo tri mjeseca provedbe projekta proveli su prvo vrednovanje kvalitete usluge kod krajnjih korisnica i korisnika. Vrednovanje je provela koordinatorica projekta u svrhu mjerenja njihova zadovoljstva pruženom uslugom kako bi na vrijeme mogli promijeniti pristup i unaprijediti uslugu u slučaju postojanja nedostataka u provedbi. Vrednovanje je provedeno putem anketnog upitnika čija su pitanja bila u potpunosti prilagođena krajnjim korisnicima radi lakšeg razumijevanja i dobivanja što relevantnijih podataka koje ćemo moći upotrijebiti kao vodič za povećanje kvalitete usluge u budućnosti.

Svih 7 pitanja koliko ih je postavljeno u upitniku, a koja mjere zadovoljstvo uslugom (pristojno i ugodno ophođenje gerontodomaćice, kvaliteta pružene usluge, razina komunikacije, količina vremena koje gerontodomaćica provede kod njih, opseg poslova koji obavlja), korisnici su ocijenili visokom ocjenom, te je ukupna ocjena gotovo svih aspekata bila 5,0! Jedini aspekt ocijenjen sa 4,98 bila je količina vremena koje gerontodomaćice mogu provesti kod pojedinog korisnika; što je projektni tim uzeo u obzir prilikom izrade tjednih rasporeda.

Ovakav rezultat motivirao je projektni tim da se i dalje nastavi truditi i kako bi omogućio vrhunsku uslugu onima kojima je najpotrebnija, a koji su putem ove ankete to i potvrdili. Ovako visoka ocjena zadovoljstva pruženom uslugom još više dobiva na vrijednosti kada se u obzir uzme i izvanredna situacija uzrokovana virusom Covid-19 gdje je ona socijalna komponenta, a koja je najvažnija krajnjim korisnicima, ograničena.

Ujedno su tada načelnik Općine Vrbje Igor Jurišić, njegova zamjenica Barbara Jurčević, te koordinatorica projekta, posjetili sve korisnice i korisnike u naselju Mačkovac, uručili im pakete koje u sklopu priojekta i dobivaju te kroz razgovor saznali u kojim područjima ostvarivanja raznih socijalnih prava im treba pomoć, kako bi što bolje odgovorili na njihove potrebe i utjecali na podizanje kvalitete njihova života.


Prosinac1

Prosinac2

Prosinac3

Prosinac5

Prosinac6

Prosinac7

FOTO: Općina Vrbje

AEM banner

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner