Završila je Božićna humanitarna akcija Udruge za autizam „Sunce“

I ovogodišnje tri subote u prosincu naši su sugrađani pokazali veliko srce za djecu s autizmom.

Naime, kako, zbog epidemiološke situacije Udruga „Sunce“ nije mogla organizirati humanitarne koncerte, manifestacije i slične događaje po kojima su već godinama prepoznatljivi , odlučili su roditelji, članovi Udruge, kao i i djelatnice Odjela za djecu s autizmom upriličiti humanitarnu prodaju prigodnih blagdanskih ukrasa.I provele su je pridržavajući se svih propisanih mjera.

Naravno, kako je ova Udruga uvijek i u svemu orginalna, tako su upotrijebile znanje, ljubav, maštu i kreativnost i od češljane i grebane vune izradile mnoštvo posebnih i lijepih ukrasa za božićne jelke-gnomove, vile, kuglice,srca, a bilo je tu i maskica, adventskih vjenčića. I sve je njihovih vrijednih ruku djelo.

Prikupljali su dobrovoljne priloge namijenjene za kupnju prigodnih poklona polaznicima Odjela, ali i za rad Udruge.

Zadnje subote, 19. prosinca, na štand Udruge, za kojega im je prostor donirao Super Konzum, stigla je i velika osobna donacija igračaka, slatkiša, a poklonila ju je naša sugrađanka Kristina Tovarić.

-Ja sam tako odlučila. Pomognem kada treba i uvijek izravno i bez posrednika. Radim to sama, otvorenoga srca. Svatko si nešto namijeni napraviti za Božić, tako sam i ja. Imala sam koronu i pobijedila sam ju. Dok sam se liječila pročitala sam o ovoj humanitarnoj akciji i istog sam trenutka odlučila. Odustala sam od kupovine za sebe i prenamijenila sredstva za ovu donaciju. Rekla sam i predsjednici Udruge i voditeljici Odjela za autizam da ću i dalje biti njihov podupirajući član. To su divna djeca koja zaslužuju topli zagrljaj, lijepu riječ, razumijevanje ... Sva djeca to zaslužuju, ali djeca ove Udruge su mi nekako posebno pri srcu jer i ja imam jednoga nećaka kojega jako puno volim i stvarno je divan.Ova su vam djeca posebna. I vjerujte imaju posebno mjesto u mom srcu. Dobro je činiti dobro i mislim da bi svi mogli odvojiti poneku sitnicu i razveseliti ih- rekla nam je u kratkom razgovoru ova plemenita sugrađanka.

Svima koji su dali svoj doprinos u ovoj humanitarnoj akciji Udruge za autizam „Sunce“ od srca zahvaljuju voditeljica Odjela Melita Dragić, prof.logopedije i senzorna pedagoginja, odgojiteljice Danijela Babić i Andrijana Čeliković-Glavičić,Vesna Mijatović predsjednica Udruge za autizam „Sunce“, kao i roditelji i udomitelji djece, a svoj djeci i sugrađanima upućuju toplu čestitku uz Božićne i Novogodišnje blagdane.

AEM banner

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner