Obnavljaju i Društveni dom u Bodovaljcima

U svim naseljima u općini Vrbje, a to su, uz sjedište i Dolina, Visoka Greda, Savski Bok, Mačkovac, Bodovaljci i Sičice, kontinuirano adaptiraju i moderniziraju objekte društvenih domova.

Na taj način, u uređenim i funkcionalnim prostorima, mještanima će omogućiti organiziranje društvenih aktivnosti i sadržaja čime se doprinosi zadržavanju stanovništva na području općine, pa i u ovo krizno vrijeme.

Nakon proširenja i uređenja novog dijela krenulo se i u rekonstrukciju i adaptaciju Društvenoga doma u Bodovaljcima. Uklonjeni su dotrajali dijelovi, zamjenjena stolarija, čime se dobilo na energetskoj učinkovitosti, a bit će obnovljena i fasada ovoga društvenoga objekta.

Završetkom projekta mještani Bodovaljaca dobit će multifunkcionalan prostor za održavanje različitih svečanosti i društvenih događanja dok će Organizacije civilnoga društva s područja Bodovaljaca dobiti prostor za implementaciju svojih aktivnosti na korist zajednice u cjelini.

Unatoč korana krizi, Općina Vrbje, na čelu s načelnikom Igorom Jurišićem, pametnim je upravljanjem resursima, osigurala sredstva za ovu investiciju. Radi se o trećem infrastrukturnom projektu koji je Općina Vrbje uspjela provesti u ovoj godini.

Načelnik redovito prati tijek radova kako bi se odvijali planiranom dinamikom i kako bi posao bio završen u zadanom roku.

U općini Vrbje, kako kažu, nastavljaju ulagati napore kako bi kroz korištenje mogućnosti dostupnih kroz ESI i Nacionalne fondove radili na pomno planiranom ruralnom razvoju i na taj način osigurali kvalitetnije životno okruženje za sve stanovnike u svim naseljima.

AEM banner