Razgovor uz kavu: Matixx

Ovo vrijeme baš i nije vrijeme za velika druženja pa smo na jedan neobavezni razgovor uz kavu ,,priveli'' Matixxa,

Martina   kifla maneken

zagrebačkog hip- hopera s kojim smo razgovarali već i predstavili njegov album ,,Divlji zapad''. U nešto drugačijem tonu i o raznim temama o kojima smo pričali pročitajte ovdje: 

NGB: Jesi li više za kavu, čaj ili nešto treće?

Ovisi o dijelu dana i kakve si volje, ali volim sve piti osim alkohola. Ne pijem alkohol već 5 i pol godina. Ne predstavlja mi neko zadovoljstvo… 

NGB: Voliš li više pse ili mačke i zbog čega?

Više volim pse nego mačke, a razlog jedino zbog toga što sam cijeli život imao barem jednog psa u kući. 

NGB: Čitaš li knjige i koju knjigu si zadnju pročitao?

Knjige nisam dugo čitao jer se u današnje vrijeme sve radnje iz knjiga pretoči u filmove i dokumentarce, a ja sam tip koji preferira više dokumentarce i filmove nego knjige.

NGB: Kad si ju pročitao i o čemu se radi u njoj?

Hmm… Mislim da sam zadnje čitao,ako se dobro sjećam, od Paula Coelha “Veronika je odlučila umrijeti”. Jedna od najboljih koje sam pročitao, a u knjizi se radi o narušavanju individualnog identiteta u svrhu priklanjanja kolektivu te pokušaje neprilagođenih pojedinaca da se potpuno asimiliraju u društvo. Također govori o vrijednosti života i o pronalaženju volje i snage da se taj život adekvatno i što ispunjenije proživi.

NGB: Što bi radio da se ne baviš glazbom?

Haha tko je rekao da se bavim isključivo glazbom? Hip hop je moj hobi i nije mi primarna stvar niti sam ijednu kunu zaradio od njega. Po struci sam trgovac i ekonomist, a ako baš inzistirate, bavio bih se nekim poslom koji me ispunjuje.Tipa raditi na nekom radiju, voditi svoj neki podcast, biti sportski komentator itd.

NGB: Jesi li više dnevni ili noćni tip?

Nekada sam bio dnevni tip, a onda ,nažalost, u zadnjih godinu i pol dana sam doživio puno loših stvari, prvenstveno napad panike, otkaz na poslu, bolesna pluća i operacija istog… I sada u zadnje patim od nesanice. Postao sam noćni tip.

NGB: Najveći nestašluk iz djetinjstva?

Kada sam po kioscima s kompićem ,,mažnjavao'' magazine Playboy i Auto Klub…. To je bio 5. ili 6.razred osnovne haha! 

NGB: Kakav si bio u školi?

Ajoj haha! Hmmm, osnovnu i prvi razred srednje sam išao u Zagrebu i bilo je blago rečeno katastrofa. Pogotovo osnovna, prvi srednje sam pao zbog gluposti.Onda su se moji starci razišli i ja sam se sa ocem preselio u Slavoniju. Nova sredina, drugačiji mentalitet ljudi i nova ekipa…Tamo sam se ponovno rodio i nekako postao zreliji u razmišljanju, a na kraju završio srednju.

NGB: Događaj koji ti je ostao u sjećanju iz osnovne i koji ti je ostao iz srednje škole?

Osnovnu ću pamtit po ekipi koja me konstantno verbalno maltretirala do te razine gdje više nisam želio ići u školu i sa 11 godina prvi puta u životu završio na psihijatriji. A srednju ću pamtiti po divnim profesorima koji su mi predavali i Što sam upoznao gro ekipe jer bez njih, a pogotovo bez moje najdraže razrednice Branke Budimski, ne bi bio danas tu gdje jesam. Ona je spasila moj život.

NGB: Gledaš li filmove i koji žanr?

Obožavam filmove, nebitno koji žanr. Svaki je poseban na svoj način, ali definitivno su stariji filmovi imali finesu i stila. Na primjer “Goodfellas”, “Devil’s Advocate”, “Rain Man” itd. 

NGB: Najbolji film koji se pušta u vrijeme prije Božića?

Ne gledam baš preko TV programa filmove jer su izlizani i konstantno jedan te isti se pušta svake godine… 

NGB: Zadnje putovanje na kojem si bio je...

Pa nisam bio na nekom luksuznom jer me ni situacija a ni financije mi nisu dale priliku da idem negdje van Hrvatske…. Al eto izvan Zagreba sam zadnji puta bio u Puli…. 

NGB: Kad je to bilo i kakav ti je doživljaj s tog putovanja?

To je bilo prije 4 godine. Pa Pula će meni uvijek biti lijep grad i uvijek će imati posebno mjesto u mom srcu jer mi je mama iz Pule i njezina familija, a i u jednom periodu svog života sam živio tamo. Tako da Pula meni nije nepoznata. Lijep grad kojeg krasi lijepo more, lijepe žene i ukusni specijaliteti... I naravno Arena haha.. 

NGB: Najzanimljivija osoba koju si dosad upoznao i zbog čega je tako?   

Ino Plazibat a. k. a. Chelavy. Reper i član grupe K. R. A. S. T.

Vjerujte mi, kroz život sam upoznao svakakve ljude, stvarno ih je brdo bilo. Većina njih mi je zabila nož u leđa, ali ovaj čovjek kojeg sam naveo… Boljeg čovjeka nisam u životu upoznao. Ja vam ne mogu opisati koliko je to dobar i pošten čovjek. Ima jak karakter i, što je najvažnije, zna pričat s ljudima. Uistinu je inteligentan. Znalo se dogoditi da sam bio emotivno i psihički down…

Nisam imao volju ni za čim. Dođem kod njega doma i počnemo pričati o tim nekim stvarima kaj mene muče i naravno kaj njega muče. Završimo razgovor, krenem kući kao da sam se ponovno rodio i kada nađeš u životu takvu osobu s kojom se kužiš i s kojom otvoreno možeš o svemu pričati i j.. ga ako nešto zagusti da si međusobno pomognemo. Nema boljeg prijateljstva od toga. I zato hvala mu na tome.

NGB: Navedi bar jednu osobu kojoj si zahvalan za svu dosadašnju podršku.

Ne mogu navesti jednu haha! Ne znam stvarno koga bih izdvojio, ali evo da kažem za sve ljude koji ovo čitaju da vas sve volim i poštujem i da budete mi dobri kao što i jeste. Život je samo jedan i ne treba ga trošiti na tugu, depresiju i sličnih negativnih stvari. Vjerujte mi prošao sam to. Baca vas u ponor iz kojeg se teško vratiti. Vraćati se u prošlost će vas isto baciti u ponor iz kojeg se teško vratiti. Ja to znam jer bio sam tamo.Jedva sam se izvukao…

Budite uvijek sretni i živite za sadašnje momente. Živite svaki dan kao da je posljednji. Volite, poštujte i cijenite ljude oko sebe bez obzira na sve….. Matixx out…. Peace & One Love baby…

AEM banner