Glavom Kroz ZidŽene su u samo 6 od 100 najvećih svjetskih tvrtki na rukovodećim mjestima, tek 9 posto suradnika Wikipedije čine 
žene, žene se nalaze na samo 10 posto političkih i financijskih pozicija na kojima se odlučuje o najvažnijim
svjetskim pitanjima, samo 13 posto žena je na listi 100 najbogatijih 
milijardera svijeta, manje od 18 posto mjesta u
Kongersu SAD-a imaju žene.Ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike
Hrvatske i temelj za tumačenje ustava. Osim toga,pitanje ravnopravnosti među spolovima nije pitanje
prava žena nego pitanje od fundamentalnog značaja za razvoj demokratskog društva. Emisija Glavom kroz zid,
upravo na tom će tragu, svake druge srijede u 11 sati, nastojati educirati, informirati i afirmirati društvo temeljeno
na toleranciji i uvažavanju različitosti, rušiti stereotipe i predrasude, učiti kako naše međusobne razlike doživjeti
kao točke spajanja, ali i pokazati kako alternativa uvijek postoji
.

GLAVOM KROZ ZID 13.01.2016.

U svijetu ispunjenom zvukovima i bukom, probajte na trenutak zamisliti kako je živjeti u tišini... i možda ćete, ali samo možda uspijeti shvatiti kako je živjeti bez sluha. Prije nego li uronimo u svijet tišine, ali i razbijemo brojne predrasude, valja nam definirati hendikep. Jer,gubitak sluha predstavlja oštećenje sluha, dok je gluhoća teški gubitak sluha. 


GLAVOM KROZ ZID 30.12.2015. (audio)

Teme koje smo proteklih mjeseci emitirali, afirmiraju ravnopravnost i anti-diskriminacijske politike, stvarajući klimu multikulturalnosti i međusobnog uvažavanja različitosti, upozoravajući i educirajući o sve prisutnim stereotipima i predrasudama, nastojali otvoriti u ciklusu emisija GLAVOM KROZ ZID


GLAVOM KROZ ZID 16.12.2015. (audio)

Ravnopravnost spolova, prema definiciji, znači da su žene i muškarci jednako prisutni u svim područjima javnog i privatnog života, da imaju jednak status, jednake mogućnosti za ostvarivanje svih prava, kao i jednaku korist od ostvarenih rezultata.


GLAVOM KROZ ZID 18.11.2015. (audio)

Stručnjaci upozoravaju kako smo vrlo često skloni zaboraviti da su mentalni problemi češći uzrok obolijevanja i prerane smrti nego što su to tjelesne bolesti, ali i kako će prema procjenama liječnika, depresija u narednih 10 godina biti drugi, a do godine 2030. i vodeći uzrok među svim bolestima.Doktorica psihijatrije DUBRAVKA ERGOVIĆ NOVOTNY u nastavku nas upoznaje sa stanjem na terenu, propustima u zakonodavstvu, ali i poražavajućim stavom okoline.


 

GLAVOM KROZ ZID 02.12.2015.

O kampanji čiji je dio i Hrvatska, unatoč činjenici da smo jedna od rijetkih europskih zemalja koja nije ratificirala Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja o obitelji, razgovaramo s MIRJANOM BILOPAVLOVIĆ, predstavnicom Centra za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN iz Pakraca.


GLAVOM KROZ ZID 04.11.2015. (audio)

Koliko god u onima pozitivnima, bilo i simpatičnosti, svako je generaliziranje, u konačnici opasno, ali i razlog za packu medijima koji vrlo često i nesvjesno, perpetuiraju stereotipe potencirajući izmišljeni sukob između hrvatskog sjevera i juga. Jedan od tih, opće prihvaćenih mitova opterećnih brojnim predrasudama, zasigurno je i odnos Istrijana i Slavonaca. Onaj koji ćemo kao i uvijek do sada, u radijskom terminu srijedom nastojati razbiti-GLAVOM KROZ ZID. Dobro došli u svijet stereotipa.


R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner