Europski tjedan programiranja slavi svoj peti rođendan od 7. do 22. listopada; pročitajte i pogledajte kako su ga proslavili u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi No.2

Europa poboljšava digitalne vještine svojih građana, a peti Europski tjedan programiranja savršena je prilika za to.

Autor: Korina Marjanović/ETEŠ-NG

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa koju vode volonteri koji u ulozi ambasadora Tjedna programiranja u svojim zemljama promiču programiranje, računalno razmišljanje i s time povezane aktivnosti. Cilj je inicijative pokazati kako programiranjem realizirati vlastite ideje, povećati vidljivost programiranja i okupiti motivirane osobe u cilju zajedničkog učenja. U okviru inicijative Tjedna programiranja organizirano je više od 33 000 događanja posvećenih programiranju u više od 50 zemalja u Europi i izvan nje i uključeno je više od milijun sudionika.

Učenici 2. i 3. Razreda komercijalnog smjera imali su ovih dana priliku sudjelovati na radionici u sklopu Europskog tjedna programiranja. Tijekom radionice koju su održali profesori Danijel Meseš i Boris Grgić upoznali su se s Micro:Bit pločicama te njihovim načinom rada. Učenicima je to bilo vrlo zanimljivo i poučno jer im smjer komercijalista ne pruža mogućnost steći takvu vrstu novih znanja, a evo što su i sami učenici rekli:

Lora: „Drago mi je što nam škola omogućava ovakve radionice, iako nisu vezane uz naš smjer.“ 
Sara: „Zanimljivo je naučiti ovakve stvari, zabavili smo se.“ 
Ivana: „Svi smo zadovoljni jer nam je pružena ovakva prilika i bilo nam je zanimljivo".

Foto: ETEŠ-NG

skolski radio logo