Radovi

Održan prvi radni sastanak u projektu pokretanja Školskog radija i „male škole novinarstva“

Učenici Osnovne škole Mato Lovrak i Elektrotehničke i ekonomske škole (njih tridesetak)

sa svojim mentorima i predstavnicima  UNITAS WebRadija i neprofitnog nakladnika Građanska inicijativa „NG-Buntovnici“ nazočili su svom prvom radnom sastanku-predavanju (1.modul) pod nazivom „Osnove novinarstva“ u svrhu pokretanja Školskog radija. Sastanak se održao u Osnovnoj školi Mato Lovrak 5.10.2017. u 12.30 gdje su učenici u 2 školska sata od iskusnih novinara mogli naučiti i proširiti svoja znanja  o medijima te, konkretno, naučiti kako pisati (aktualnu) vijest, izvješće, reportažu.

 

Mlada grupa znatiželjnih školskih novinara započela je sastanak upoznavanjem  s projektom pokretanja Školskog radija i, općenito,  suradnjom s portalom „NG-Buntovnici.hr“. Bilo je tu mladih različitog uzrasta – sedmaša i osmaša, ali i učenika 2. i 3. razreda srednje škole. Na tom sastanku vladala je živa atmosfera – razgovaralo se, učilo, razmjenjivala su se iskustva, stvarali dojmovi.
S nestrpljenjem  očekujemo sljedeći  susret koji je planiran sredinom listopada. O daljnjim i detaljnijim informacijama  ćemo vas na vrijeme izvještavati!

image

image

image

image

image

image

Za web pripremio: Leon Jurić, 7.c
Mentorica: Sanela Jurić, prof. 
Foto: Vedran Šperanda, mag.knjižničarstva

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška