Izdvojen Glas - OCD ili „Stvaramo nova poznanstva“

Naš rezultat natječaja Ministarstva Kulture za neprofitne medije

MIN Kul

U utorak (29. rujna, 2015.) objavljeni su rezultati raspisanog natječaja Ministarstva Kulture za neprofitne medije na koji se kandidirala i Građnska inicijativa "NG-Buntovnici"  u svojstvu neprofitnog nakladnika sa svojom medijskom platformom UNITAS WebRadio Nova Gradiška.

Iako nismo bodovno zadovoljili prolazak u drugom krugu natječaja, osobno je i profesionalno zadovoljstvo biti u društvu medija poput portala H-Alter, Lupiga.com, VoxFeminae.net, Slobodni Filozofski...,koji svakodnevno svojim djelovanjem podižu ljestvicu medijske pismenosti, uče kritičkom razmišljanju, nameću teme o kojima drugi ne progovaraju, ali i afirmiraju vrijednosti građanskog društva kakvom bi svi željeli pripadati. Jer, ući u ravnopravnu borbu s medijima koji, već godinama, perom vrsnih novinara, istinske kreme struke, nameću trendove, učeći nas sve poslu, itekako je uspjeh. Stoga, ne skrivamo zadovoljstvo ocjenom i recenzijom povjerenstva koja nam je potvrda da radimo dobar posao. Nastavljamo u istom tonu, ili još i bolji i dalje.
U nastavku donosimo recenziju u cijelosti


Organizacija: Građanska inicijativa „NG-Buntovnici“

Medij: UNITAS Web Radio Nova Gradiška
Broj bodova: 690

Povjerenstvo je projekt neprofitnog web radija s kvalitetnim i neovisnim  programom i alternativnim pristupom prepoznalo kao vrijedan prilog demonopolizaciji i pluralizaciji medijske ponude u lokalnoj sredini. Ovaj web radio otvara teme i afirmira sadržaje neprisutne u lokalnom medijskom prostoru i razvija se kao medijska platforma civilnog društva, a program mu obilježava nekonvencionalan pristup informiranju te isticanje doprinosa civilnog društva funkcioniranju životne sredine (posebice kroz emisije kao što su „Glavom kroz zid“ i „Zajedno u bogatstvu različitosti“, financiranih od Fonda za pluralizam medija).
Ipak, Povjerenstvo je prema većini ključnih kriterija Natječaja (profesijski standardi, raznolikost novinarskih formi i žanrova, doseg, dostupnost i utjecaj medija) prepoznalo značajan prostor za unapređenje medija. U tom smislu, te zbog izrazito snažne konkurencije visokokvalitetnih projekata u ovogodišnjem natječaju i ograničenih sredstava Natječaja, ukupna ocjena mediju nije donijela financijsku potporu.


A zašto ne drugačije...