Izdvojen Glas - OCD ili „Stvaramo nova poznanstva“

Svijet po mjeri DELFINA

Društvo ravnopravnih građana koji su prihvatili poštivanje ljudskih prava, ravnopravnost, toleranciju ,nenasilje i suradnju kao temeljne vrijednost

Nove aktivnosti pakračkog Centra za podršku i razvoj civilnog društva

Da se zidovi, iako nimalo jednostavno, mogu rušiti i u zatvorenim, ruralnim sredinama, već godinama uspješno dokazuju članovi pakračkog DELFINA,Centra za podršku i razvoj civilnog društva.

Ekipa je to koja dijeli viziju o društvu ravnopravnih, odgovornih građana koji su prihvatili poštivanje ljudskih prava, ravnopravnost, toleranciju , nenasilje i suradnju kao temeljne vrijednosti. Podizanje ljestvice medijske pismenosti, edukacija i kontinuiran rad na kreiranju građanskog društva oslobođenog stereotipa i predrasuda-zajednički su ciljevi svih projekata pakračkog Delfina. Da bi uspjeh bio potpun, nemoguće je djelovati bez suradnika, s ciljem osnaživanja civilnog sektora, povezivanja lokalnog, regionalnog i nacionalnog, te jačanja demokratizacije i vladavine prava. Centar za podršku i razvoj civilnog društva “DELFIN”svih ovih godina impresivnim životopisom dokazuje kako se sjajne stvari mogu raditi i daleko od urbanih centara.Potvrđuje to i aktualni projekt „Znanjem do promjena“ koji Delfin provodi s članovima udruge S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja iz Virovitice i Udrugom žena „HERA“ iz Križevaca

 

Cilj projekta zanimljivog naziva „ZNANJEM DO PROMJENA“ je unaprijeđenje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga, kao i jačanje partnerstva i suradnje civilnog društva s ostalim dionicima koji djeluju u području pružanja socijalnih usluga. Projekt vrijedan oko 750 tisuća kuna sufinancira Europska unija u okviru Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. U okviru projekta, u organizaciji članova virovitičke udruge S.O.S, u Termama Tuhelj  ovih je dana održan trening na temu ''Javno komuniciranje'', koji je okupio predstavnike OCD-a iz tri županije-Virovitičko podravske, Požeško slavonske i Koprivničko-križevačke.

Cilj treninga-edukacija sudionika o načinima i važnosti komunikacije s medijima i javnošću.Tridesetak aktivnih i „nabrijanih“ predstavnika organizacija civilnog društva u tri su dana usvojili brojna znanja i vještine o učinkovitom komuniciranju s medijima, upravljanju u kriznim situacijama, ali i saznali puno toga o tehnikama i zamkama medijskih nastupa. Na treningu su uz pojedinosti o alatima javnog komuniciranja, sudionici međusobno podijelili iskustva dosadašnjeg rada i aktivnosti svojih organizacija , čime su uspostavljeni novi kontakti koji će doprinijeti umrežavanju, što je, u konačnici i krajnji cilj organizacija civilnog društva, ali i put za jačanje demokratizacije.Sudionici su sadržaj i tijek treninga ocijenili vrlo korisnim i pozitivnim, a svoja saznanja o korištenju alata i mehanizama javnog komuniciranja s javnošću nastojat će prenijeti i ostalim članovima svojih organizacija.

Sudionica Jadranka Antunović iz Češke besede prenosi svoje dojmove ''Jako sam zadovoljna cijelim seminarom. Količina znanja, smještaj, dvorana, vremenska prognoza, sve je bilo super, pozitivno i radilo je za nas. Predavači su bili fenomenalni i znanje koje su nam prenijeli biti će višestruko iskorišteno. Hvala na divnoj organizaciji“Osnaženi novim spoznajama, jer samo znanjem možemo mijenjati svijet, članovi, ovog, sasvim posebnog slavonskog Delfina, nastavljaju dalje s novim projektima, učeći nas kako su najveće barijere one u našim glavama. Na tom tragu, ovih vas dana očekuju i s novim vrijednostima i idealima, poput, recimo, volonterstva.

U pozivu piše: „Ukoliko si spreman odvojiti dio svog slobodnog vremena, steći pri tom nova iskustva, naučiti nešto novo, razviti nove, do sada nepoznate vještine, steći samopouzdanje, ali i naučiti nešto novo o sebi i drugima, ti si prava osoba za nas. Jer, biti volonter je nezaboravno iskustvo...“Baš kao i kreiranje svijeta po vlastitoj mjeri, uz uvažavanje i prihvaćanje svih njegovih različitosti. A, upravo je to ono čemu DELFIN svih ovih godina teži.

Upoznajte ih na http://delfin-pakrac.com/press/

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner