Izdvojen Glas - OCD ili „Stvaramo nova poznanstva“

''Show your skills – Pokaži svoje vještine''

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška uspješno je provela još jednu razmjenu mladih naziva „Show Your Skills'',

 flash mob

projekt podržan od strane Europske Komisije u sklopu programa ''Erasmus+'', za čiju je provedbu u Republici Hrvatskoj zadužena Agencija za mobilnost i programe EU.

Projekt je uključio 32 sudionika iz 5 europskih zemalja- uključujući Hrvatsku- : Italije, Rumunjske, Španjolske i Turske. Sudionicima smo organizirali smještaj i mjesto održavanja projektnih aktivnosti – pansion 'Vila Dora', čijem se osoblju ovim putem zahvaljujemo na izvrsnom gostoprimstvu.

radionica 2

Kako je nezaposlenost mladih jedan od ključnih problema s kojima se Europa danas susreće, cilj ovog projekta je razviti ključne kompetencije kod mladih koje će im pomoći da otkriju svoj potencijal i povećaju vlastitu zapošljivost.

Razmjena mladih je zaista bila bogata sadržajima, te su kroz ovih devet dana sudionici imali priliku učiti o sebi, o vlastitim vještinama, mogućnostima koje Europa pruža, te razviti osjećaj za inicijativu i kreativnost. To se najbolje moglo vidjeti u subotu, 22. kolovoza, kad su sudionici organizirali flash mob u požeškoj pješačkoj zoni, kojim su htjeli skrenuti pozornost na problem nezaposlenosti mladih, ali ujedno pokazati moguća rješenja. Želimo se zahvaliti građanima Požege koji su došli pogledati ovu javnu priredbu i na taj način pružili podršku sudionicima.

dodjela certifikata

grupna

radionica1

WS projekt

Također, sudionicima je organiziran izlet na 'Novogradiško glazbeno ljeto' gdje su mogli upoznati kulturno-povijesna i gastronomska bogatstva Slavonije, te naučiti više o hrvatskoj kulturi.

Kako bi se postigli projektni ciljevi, razmjena je osmišljena kao spoj radionica, tribina, predavanja, grupnog rada, simulacija i vježbi povezanih s temom nezaposlenosti. Najvažniji fokus bio je na razvoju kreativnosti i osjećaja za inicijativu kod mladih. Jučer je održana evaluacijska radionica te su, sudeći po rezultatima, sudionici iznimno zadovoljni kvalitetom provedbe razmjene.

Napominjemo kako projekt još nije završen, te nam slijedi faza vrednovanja i širenja rezultata.

Na kraju želimo zahvaliti svima koji su podržali ovaj projekt; medijima koji su pratili naše aktivnosti; te partnerima koji su odabrali izrazito motivirane sudionike, te na taj način omogućili visoku kvalitetu provedbe.

Vjerujemo kako smo ovim projektom potakli mlade na aktivno sudjelovanje u društvu i stvaranje boljih prilika, kako za sebe, tako i za druge, a na dobrobit cjelokupne zajednice!

Nikolina Jureković

Odnosi s javnošću

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner