Izdvojen Glas - OCD ili „Stvaramo nova poznanstva“

UDRUGA OPPIDUM

Pridružite se u brojnim aktivnostima

nn5

POŽEGA – Udruga Oppidum jedna je od najaktivnijih na ovom području. Od osnutka 2008. godine do danas, Opiddum se intenzivno  bavi informiranjem mladih, promicanjem volonterstva i organizacijom kreativnih i edukativnih susreta. Mladi i energični Oppidumovci planiraju i ovoj godini brojne aktivnosti i vrijedne projekte, među kojima je i osnivanje Volonterskog centra u Požegi.

Projekt Volonterskog centra je vrijedan milijun kuna i kandidiran je na Europski socijalni fond. “Smatramo da je Volonterski centar prijeko potreban u županiji koja po statističkim podacima ima veliki broj nezaposlenih, ali razne skupine poput starijih i djece s posebnim potrebama, problem napuštenih životinja i slično i to ne samo za udruge koje se time bave nego i za javne institucije kao što su starački domovi, centri za socijalnu skrb i obiteljski centri,” pojasnila je Milica. Ured Volonterskog centra bio bi smješten u prostorima Udruge Oppidum koja bi preko baze volontera spajala one koji žele volontirati s onima koji imaju potrebu za volonterima.

15

Uz to već nekoliko godina Oppidum promiče umjetničko stvaranje na inovativnim platformama, a pridružiti se mogu svi koje zanima što Oppidumovci rade . “Nastavlja raditi Media lab Oppidum s našim zanimljivim radionicama, a već nas sad uskoro očekuje predavanje jednog poznatog osječkog fotografa u sklopu foto kluba, nastavljamo  i s 3D printanjem. Sve što radimo prijavit ćemo i kroz natječaje kada oni napokon izađu. U svibnju je najavljeno 50 natječaja tako da smo spremni. Oppidum uz to vodi i program “Šalter”, regionalni program za razvoj civilnog društva, a javiti se mogu sve udruge koje trebaju bilo koju vrstu administarstivne pomoći, pomoć u natječajima i sl. Za dobar rad civilne udruge još uvijek nedostaje podrška članova i lokalne zajednice jer mnoge stvari ne mogu se raditi bez pojedinaca, volontera. Neke od vrlo pozitivnih stvari ostvario je  Oppidum uz pomoć volontera, poput kreativnih radionica koje su vodili Marijo Blažević i Maja Grgić. Ti mladi ljudi svoje su znanje poklonili bez naknade. Potrebana je dakle i podrška kreativaca, ali i financijska podrška kao što su natječaji koji se tiču informiranja, mikroprojekta i slično, ” kaže Milica uz poziv zainteresiranima da se pridruže Oppidumu.

“Godišnja članarina je 30 kuna, a uz podršku lokalnoj udruzi, naši članovi dobijaju podršku u svojim projektima i stvarima koje možda ne bi mogli sami organizirati od promocije do financijske podrške, materijali za radionice i prostor u kojem se može raditi. ” zaključila je Milica. Posjetite nas u Cehovskoj 8/1 ili potražite naše kontakte na  www.oppidum.hr” ili facebook stranici zaključila je 

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner