Izdvojen Glas - OCD ili „Stvaramo nova poznanstva“

UDRUGA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA SIRIUS

Uskoro i video uradak o požeškim zaštitnicima životinja

goga

POŽEGA- Apelu za pomoć Udruge za zaštitu životinja Sirius Požega odazvao se i Petar Starčević, mladi  filmaš iz Udruge Vivid Cinema koji je odlučio putem fotografije i video uratka, koji će izaći za nekoliko dana, dati svoj doprinos trudu požeški volontera čije aktivnosti trenutno najviše “koči” teški teret duga prema Veterinarskoj stanici.

U sanaciji teške financijske situacije u kojoj se je Udruga Sirius našla i zbog kojeg je prisiljena stopirati svoj rad vezan uz prikupljanje i skrb o napuštenim životinja, Petar je pronašao mjesto po svojoj mjeri. Mladi filmaš proveo je jedan dan s volonterima Udruge, slušao i snimao njihove  priče, a sve s ciljem kako bi kroz svoj filmski zapis ukazao na  financijsku situaciju, razlog zbog koje je došlo do nje i  na probleme s kojima se Udruga bori, te kako bi potaknuo udomljavanje životinja koje su još uvijek na skrbi  Udruge.

petar

“Neke od životinja su prošle kroz brojne traume, bilo je tu dosta  teških  priča, ali unatoč tome bio je to dan pun sreće i radosti i  to zahvaljujući pozitivnoj  energiji koja nas je sve okruživala,” kratko je prokomentirao Petar. Zahvaljujući  aktivnostima u mjesecu  prosincu, radom na štandovima, aukcijama, velikom koncertu kojeg je  organizirao požeški glazbenik Zoran Drlić te donacijama, dug se polako smanjuje, a iz Udruge najavljuju  kako će ovih dana, kada se sve zbroji, na svojim facebook stranicama objaviti  koliko se umanjila nesretna brojka od  40 000 kuna  duga veterinarskoj stanici.

gg

Prema neslužbenim podacima, u prosincu je prikupljeno  oko 4000 kuna. Puževim korakom, ali ipak se kreće…S nestrpljenjem očekujemo i  filmsku priču iz Petrove filmske radionice.

FOTO: D.Oroz (Udruga Sirius)
 

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner