Izdvojen Glas - OCD ili „Stvaramo nova poznanstva“

OPPIDUMOVA KREATIVNA RADIONICA

Ukrasni i uporabni predmeti od “hladnog porculana”

n

POŽEGA- U sklopu projekta Media Lab Oppidum, Udruga Oppidum i kreativka Ivana Kuna Raguž održali su danas radionicu izrade predmeta od gline koja se suši na zraku. Radionica je održana u prostorijama udruge, a okupila je nemali broj zainteresiranih za ovu vrstu kreativnog izražavanja.

“Glina se može napraviti od potrepština koje imate kod kuće – potreban je škrob, ljepilo za papir, ulje i ocat. Miješanjem i laganim zagrijavanjem dobije se podatna masa od koje se mogu praviti razni ukrasni i uporabni predmeti, jednostavno možete dati mašti na volju.Ovaj materijal naziva se još i “hladni porculan” jer kod hlađenja dobije porculanski sjaj i čvrstoću,” rekla je voditeljica radionice Ivana Kuna Raguž.

2

Dopredsjednica Udruge Oppidum Milica Milosavljević naglasila je kako je riječ o još jednoj u nizu kreativnih i zanimljivih radionica koje financira Zaklada KulturaNova a dio su projekta Media Lab Oppidum.

fotografija0297

“Ovo je zadnja radionica u ovoj godini, u kojoj smo imali brojne, vrlo zanimljive radionice koje su izazvale dobar interes i odaziv kod naših građana svih uzrasta, ali i kod kreativaca koji su rado s nama podijelili svoje znanje, vještine i ideje. Iduće subote, 17. prosinca, pozivamo  pak sve građane na izložbu fotografija koju ćemo postaviti u prostoru udruge”, rekla je dopredsjednica Oppiduma Milica Milosavljević.