Izdvojen Glas - OCD ili „Stvaramo nova poznanstva“

POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENA ŠKOLA POŽEGA

Obilježen prvi Europski tjedan strukovnog obrazovanja

n

Poljoprivredno-prehrambena škola uključila se u obilježavanje prvog Europskog tjedna  vještina stečenih u sustavu strukovnog obrazovanja, koji  se na razini Europske unije održava  od 5. do 9. prosinca 2016. godine.

Središnje događanje bile su danas održane radionice prikaza vještina učenika.Požežani su se prijavili  na europsku bazu događanja, a prvi Europski tjedan održava se u 28 zemalja Europske unije i onima koje žele pristupiti EU te sadrži oko 700 zbivanja vezanih za strukovna obrazovanja, naglasila je ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole Marija Grgić. “Prvi Europski tjedna održava se pod nazivom “Otkrij svoje talente” s ciljem promicanja strukovnog obrazovanja i povećanja njegove atraktivnosti, a najviše je namijenjen učenicima osmih razreda koji tako mogu otkriti što bi njih u strukovnom obrazovanju moglo zanimati,” pojasnila je ravnateljica Grgić .

Srednjoškolci su svojim mladim prijateljima predstavili  vještine koje su stekli kroz devet radionica i to: Proizvodnja domaće svinjske masti i čvaraka, Izrada namaza od čvaraka i masti, Izrada pogačica s čvarcima i božićnih kolača, Izrada božićnih aranžmana, sjetva pšenice i ukrašavanje stola, Prezentacija školske poljoprivredne mehanizacije i oranje zimske brazde. Mali servis na poljoprivrednim strojevima, Određivanje kiselina u vinu i dokazivanje šećera u moštu, mladom vinu i starom vinu,Proizvodnja soka od joste i čokomarmelade te Mikroskopiranje  trihinele. Sve radionice odrađene su u Praktikumu Poljoprivredno-prehrambene škole.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner