Izdvojen Glas - OCD ili „Stvaramo nova poznanstva“

PRVENSTVO HRVATSKE 2016

Vukovarski Powerlifting klub Adamas ostvario odlične rezultate u Zagrebu

n

U Zagrebu se ovog vikenda  2016. godine održalo Prvenstvo Hrvatske u powerliftingu i bench pressu pod pokroviteljstvom Hrvatske powerlifting organizacije. U nikad jačoj konkurenciji, među 115 natjecatelja članovi Powerlifting kluba Adamas ostvarili su odlične rezultate i, a klub se potvrdio se kao jedan od vodećih klubova u ovome sportu u Hrvatskoj.

U powerliftingu, u pojedinačnim kategorijama, Tea Stojšić, Morana Grganić i Bernard Malnar su osvojili zlatnu medalju, dok je Ana Maslov osvojila brončanu medalju. Željko Đitko osvojio je četvrto mjesto u svojoj kategoriji.
Tea je srušila tri državna rekorda: u bench pressu (52.5 kg), mrtvom dizanju (116 kg) i            total ( 248.5 kg),  Ana je srušila državni rekord u čučnju (100 kg), isto kao i Bernard (202. 5 kg). U bench pressu Tea Stojšić osvojila je zlatnu medalju u svojoj juniorskoj kategoriji, a u ukupnom poretku žena svih dobnih uzrasta zauzela je treće mjesto.
U natjecanju u disciplini push&pull Tea Stojšić i Zoran Lovrić su osvojili zlatne medalje. Tea je ukupna pobjednica natjecanja u push&pullu, a Zoran je zauzeo treće mjesto u ukupnom poretku muškaraca. U natjecanju u mrtvom dizanju Tea Stojšić osvojila je zlatnu medalju  u svojoj kategoriji i drugo mjesto ukupnom poretku žena svih dobnih uzrasta.

U ekipnom poretku klubova tijekom 2016. godine PLK Adamas je zauzeo visoko četvrto mjesto u powerliftingu, peto u bench pressu, a treće u push&pullu i mrtvom dizanju. Sveukupno Adamasovci su na Prvenstvu Hrvatske osvojili 7 zlatnih medalja i jednu brončanu, 6 pehara (1 zlatni, 1 srebrni i 4 brončana) te su srušenih 5  državna rekorda.

“Kad se sve zbroji vrlo je uspješna godina iza Powerlifting kluba Adamas: sa svih natjecanja se dolazilo sa izvrsnim plasmanima i srušenim državnim, europskim, pa čak i svjetskim rekordima u pojedinim federacijama. Puno se iskustva i znanja steklo i vjerujemo da će 2017. godina biti još uspješnija,” naglasio je predsjednik kluba Željko Đitko.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner