Gljive-čudo prirode

Iznimno zanimljivo i poučno predavanje kojega je u organizaciji novogradiškog Ogranka Matice hrvatske održao ing.el. i mikofil Zvonko Vuk.

Fokus je dan znanstvenom istraživanju gljiva koje su, vjerovali ili ne, određivale i tijek povijesnih zbivanja. Ekologija je postala tema broj jedan, a najnovija istraživanja postavljaju upravo gljive u središte događanja.

Opširnije...

„Vino pije,ko' vinograd sadi,...“

Naziv je knjige autorice prof. Vesne Kolić-Klikić, muzejske savjetnice u mirovini, predstavljene 4. listopada u Gradskom muzeju Nova Gradiška, a otvorena je i istoimena izložba.

I knjiga i izložba govore o povijesti vinogradarstva i vinarstva novogradiškoga kraja, a knjiga je tiskana uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Nova Gradiška.

Opširnije...

Osvrt na Dane Kine u POUMAR - u

U četvrtak 3. 10. u POU M. A. Relković u suradnji s Konfucijevim institutom Sveučilišta u Zagrebu održan je Dan Kine.

Tom prilikom smo pripremili niz radionica čiju su vrijednost prepoznali u OŠ „Mato Lovrak“.

Opširnije...

Krenimo od cvitnjaka do cvitnjaka

Udruga zagrebačkih Poljičana ,, Sv. Jure '' kao suorganizatori i Udruga Val kulture, kao organizatori, 3. Rujna 2019. održali su zanimljivo predavanje pod nazivom ,, Od Cvitnjaka do Cvitnjaka'' o starim običajima za vrijeme Ivanja.

Predavač Goran Mikas je prikupljao priče, stare običaje svog kraja, Gornjih Poljica najviše i sve to spojio u jedan zanimljiv rad i još zanimljivije predavanje.

Opširnije...

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner