Izvrsne učenike osnovnih i srednjih škola nagradio novogradiški Ogranak Matice hrvatske

Tradicionalna dodjela knjiga u izdanju Matice hrvatske izvrsnim učenicima osnovnih i srednjih škola Nove Gradiške i okolice (11 osnovnih i tri srednje škole, ukupno 28 učenika) upriličena je 12. lipnja u novogradiškoj Gimnaziji, školi koja već 100 godina daje čvrste temelje za daljnje visokoškolsko obrazovanje.

Dobrodošlicu je okupljenim učenicima i njihovim roditeljima uputila prof. Ljiljana Ptačnik, ravnateljica Gimnazije i podpredsjednica novogradiškog Ogranka Matice hrvatske i tom prigodom, među ostalim rekla:

Opširnije...

FOLKLORNI ANSAMBL ZAGREB-MARKOVAC ZALJUBLJENICIMA U FOLKLOR I FOLKLORNU SCENSKU UMJETNOST ODUZEO DAH

Amaterski folklorni ansambl Zagreb-Markovac 8.6.2019. gostovao je u Novoj Gradiški i svim prisutnima priuštio pravi cjelovečernji folklorni spektakl. FA Zagreb-Markovac osnovan je davne 1945., no nikada nije stao s radom stoga ga prati uspješna dugogodišnja tradicija.

 

U razgovoru s predsjednikom FA Zagreb-Markovac Jurom Šiljegom ,saznajemo da ansambl broji 8 sekcija, A ansambl i B ansambl, dječja folklorna sekcija, veteranska te 3 orkestra –veteranski ,orkestar za A ekipu, gajdaškog orkestra kao i od malog muškog zbora. Ansambl sveukupno broji 150 članova od kojih je većina studenata. Na godišnjoj razini se održi tristotinjak proba kroz osam sekcija što bi značilo 3 puta tjedno, ali broj varira, ako se približava nastup probe su češće i duže.

Opširnije...

3. MEĐUNARODNO ZBORSKO NATJECANJE Aurora Cantat

Vokalna skupina „Aurora“  iz Nove Gradiške na čelu s voditeljicom Veronikom Terzić,  

na 3. Međunarodnom zborskom natjecanju koje se održalo 18. svibnja 2019. u Karlovcu u Gradskom kazalištu Zorin dom osvojila je srebro u C kategoriji (popularna glazba) sa ukupno 15,75 bodova.

Opširnije...

Izložba slika Radomira Dumičića

Pučko otvoreno učilište ,,Matija Antun Relković'' Nova Gradiška 20. svibnja 2019. u večernjim satima otvorilo je izložbu slika Radomira Dumičića.

Slike su izložene u predvorju Doma Kulture do 31. svibnja 2019.

Opširnije...

Održan 24. „Susret pjesme i prijatelja“

I ovogodišnja smotra pjevačkih zborova pod nazivom „Susret pjesme i prijatelja“, održana 18. svibnja u organizaciji Hrvatskog pjevačkog društva „Graničar“ poklonicima zborskoga pjevanja donijela je puno radosti i istinskog užitka.

Okupljenima u Domu kulture dobrodošlicu je u ime domaćina poželio predsjednik Ivan Koren, a potom je na glazbeno putovanje poveo HPD „Graničar“ pod ravnanjem prof. glazbe Ivane Bušić.

Opširnije...

Potkategorije

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner