Nešto jednostavno

Ne mogu disati

Foto Izvor: Mashable ME

Ubojstvo Georgea Floyda dignulo je svijet na noge.

Opširnije...

Migracije, proza, dramska umjetnost i pokušaj književnog osvrta

Potaknutom trenutnom situacijom i viškom slobodnog vremena odlučio sam se napokon baciti u koštac s romanom koji mi već jako dugo stoji na „za pročitati“ listi, a to je Novakova uspješnica „Ciganin, ali najljepši“.

Foto:HNK

Iako je djelo izašlo prije 3 godine, nikada nije kasno za osvrnuti se na isto, a ujedno možda nekoga potakne da pogleda istoimenu predstavu u adaptaciji zagrebačkog HNK-a(što dosta govori o kvaliteti samog djela).

Opširnije...

Svjetski dan socijalne pravde

20. veljače osim godišnjice rođenja predvodnika i ikone generacije i njezinog bunta, Kurta Cobaina, obilježava se i Svjetski dan socijalne pravde.

Ovogodišnje „slavlje“ jest 13 po redu, a sam dan je utemeljen odlukom Ujedinjenih naroda 2007. godine.

Opširnije...

Može li satira biti vid političkog djelovanja?

Satira jest, kako navodi Zavod za leksikografiju Miroslav Krleža, književno djelo u kojem se napada pojedinac ili zajednica, kakva mana, karakterna osobina, uvjerenje i sl.

Predmet napada podvrgava se ismijavanju, ironiziranju, osudi i prijeziru, bilo da je riječ o pojedincu bilo o kolektivu.

Opširnije...

Demokracija-mit ili?

Potaknut izborima u Tiringiju.

Njemačkoj pokrajini s preko 2 milijuna stanovnika, gdje je došlo do koaliranja liberalne FDP s ekstremno desnim(u krugovima Njemačke nazivani zaista i nacističkom strankom) AFD-om radi fotelje ministra-predsjednika u ovoj zelenoj pokrajini.

Opširnije...

YOUTUBE-najvažniji medij 21. stoljeća

Neosporivo je tvrditi kako je stoljeće u kojemu živimo donijelo najviše promjena u tehnologiji, usudio bih se reći više nego ikada u povijesti, barem količinski.

Razlika od 7 godina unutar stoljeća je ogromna i svemu tome u prilog ide i jedan nusprodukt tehnologije, YouTube.

Opširnije...