2CELLOS u petak, 24. srpnja u Rovinju!

Photo: 2CELLOS

Slavni dvojac napokon i u Hrvatskoj premijerno svira uspješnice s aktualnog albumaCELLOVERSE ! Petak, 24. srpnja, EX TDR (bivša Tvornica duhana Rovinj), Rovinj, 21 sat


 2CELLOS, najpopularniji violončelistički dvojac današnjice, poznat po energičnim nastupima i nevjerojatnim obradama poznatih pop rock hitova u petak, 24. srpnja stiže u Rovinj, u EX TDR (bivša Tvornica duhana)! U sklopu Rovinj Jazz Festivala  predstavit će pjesme s hvaljenog, aktualnog albuma „Celloverse“ (Portrait/Menart), ali i hitove koji su ih proslavili diljem svijeta.

 

Photo: 2CELLOS

“Koncert će biti super, nama je najveći gušt svirati doma, pred našom publikom. Premijerno ćemo izvesti neke pjesme s albuma koje još nismo ovdje svirali, tako da pozivam sve da dođu u Rovinj”, rekao je sinoć Hauser u glazbenom showu Dalibora Petka na Narodnom Radiju.


Pjesme s novog albuma u naravno prepoznatljivoj energičnoj izvedbi već su imali prilike čuti obožavatelji diljem svijeta (Amerika, Njemačka, Japan…). U Japanu su rasprodali 13 koncerata i vidjelo ih je gotovo 35.000 obožavatelja, a nedavno su objavili i novi spot za autorsku pjesmu„Celloverse“ . Bez obzira na svjetsku popularnost i krcat raspored, Stjepan i Luka s nestrpljenjem iščekuju kratak povratak kući i nastup pred domaćom publikom u Rovinju. Nakon toga nastavljaju s turnejom (Italija, Brazil…).  

U Japanu su uvijek rado viđeni gosti  pa je Luka isprobao i kostim japanskog animiranog lika Goku. 
 

Photo: 2CELLOS

2CELLOS su u srpnju 2013. održali koncert za pamćenje u pulskoj Areni, u Stjepanovom rodnom gradu. Dvije godine kasnije, samo nekoliko mjeseci od izdavanja novog albuma,Rovinj Jazz Festival ugošćuje slavne violončeliste. Virtuozne interpretacije poznatih pop / rock hitova i nevjerojatna energija Luke Šulića i Stjepana Hausera jamac su vrhunskog koncerta i zabave koja se ne propušta. Album Celloverse (Portrait/Menart)koji je objavljen početkom godine uključuje 13 pjesama, među kojima “Thunderstruck“ (AC/DC), s više od 42 milijuna pogleda, “Wake Me Up”  (Avicii),  „They Don´t Care About Us“ , “I Will Wait” (Mumford & Sons),“The Trooper” (Iron Maiden),„Shape of My Heart“ (Sting), „Hysteria“ (Muse), za koji je spot snimljen na odjelu za psihijatriju pulske bolnice. Album uključuje i njihovu autorsku pjesmu„Celloverse“  te pjesmu „Live and Let Die“ Paula McCartneyja, na kojoj gostuje slavni pijanistLang Lang.

 

Prethodni album „IN2ITION“ producirao je legendarni Bob Ezrin (Pink Floyd, Deep Purple,...), dok produkciju novog albuma potpisuju sami violončelisti, Luka Šulić i Stjepan Hauser. Fascinantna glazbena priča započela je prije četiri i pol godine: 2CELLOS na YouTubeu objavljuju videospot za pjesmu Smooth Criminal , koju u originalu izvodi Michael Jackson. Uslijedile su simpatije milijuna obožavatelja diljem svijeta i veličanstveni glazbeni put: turneja sa Sir Eltonom Johnom, suradnja s glazbenim veličinama kao što su Red Hot Chili Peppers i Queens of the Stone Age, nastupi u najprestižnijim koncertnim dvoranama, na ceremoniji Emmy,... O popularnosti mladog dvojca govori i činjenica da je u Japanu 20. siječnja proglašen 2CELLOS Danom.

***
2CELLOS i njihov Cello Universe na pozornici Rovinj Jazz Festivala, 24. srpnja, EX TDR! 

Ulaznice  potražite na prodajnim mjestima sustava Eventim i online putem eventim.hr 
Cijena ulaznice je 260 kn. U prodaji je isključivo jedna kategorija ulaznica – za stajanje.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner