ZARAZIMO SE POEZIJOM - ContagiamociDiPoesia

#ContagiamociDiPoesia

Na inicijativu te u organizaciji sjajnih talijanskih književnika naših kolega Massima Silvottia i Sabrine De Canio iz Piacenze, Italija, dobile smo prijedlog da se ujedinimo te u subotu 21. ožujka kada se obilježava Svjetki dan poezije, počevši u 18h, krenemo sa objavljivanjem poezije po društvenim mrežama.

I animirali smo se. Povezali smo mnoge zemlje, ljude koji nam se pridružuju.

Oni koji pišu poeziju objavit će svoju, a oni koji ne pišu objaviti će poeziju svojih omiljenih književnika.

Cilj nam je u ovom teškom vremenu aktivirati se, te svojim glasom kroz poeziju u lirskom i ljudskom, onom koje nudi nadu dati podršku svima koji pate, koji se boje, koji se brinu za svoje voljene, za sve nas koji vječito tražimo svjetlo pa i onda kada je tunel jako dug.

"Kada se dogodi nešto tako katastrofalno svi postajemo krhkiji. Poezija je velika priča o ljudskoj krhkosti."

Naime po saznanju ljudi koji su animirali svoje prijatelje moglo bi se uključiti preko tisuću afirmiranih i neafirmiranih pjesnika iz regije i svijeta.

Za sada smo uspjeli povezati pjesnike iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Rumunjske, Bugarske, Austrije, Njemačke, Švedske, Kanade, Argntine, Urugvaja i Italije.

Svima su zadnjih dana oči uprte u strahotu koju proživljavaju naši susjedi, a samo nekoliko mjeseci prije (na čelu sa Sabrina de Canio) i oni su se s nama udružili i na našu inicijativu radili po Italiji programe protiv nasilja nad ženama.

Radujemo se zajedništvu i podršci Italiji te svim zemljama svijeta i ljudima koji u ovim teškim trenutcima žive u neizvjesnosti.

„Zarazimo poeziju i zarazimo se poezijom“

PRIDRUŽITE SE – pjesnici ili ne, objavite poetski tekst 21.3. u 18h uz naznaku ZARAZIMO SE POEZIJOM, ContagiamociDiPoesia

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner