Razgovarali smo sa… mladi reper iz Križevaca, Rens

U Križevcima je prve pjesme počeo snimati, a danas iza sebe već ima jedan solo album snimljen prije dvije godine, pri kraju je sa završnim snimanjem svog EP-ja i najvjerojatnije će do kraja godine snimiti još jedan solo album.

Osim što je u glazbi jako upješan, a kako možemo primjetiti ima uvijek nove ideje, već dugo ima svoj kanal na kojemu vodi intervjue i predstavlja ondje najčešće mlade repere i hip- hopere koji nisu toliko zastupljeni u medijima ili se za njih jako slabo čuje, a dobri su. Pročitajte razgovor s Rensom i saznajte što nam je rekao o svojim sadašnjim i budućim projektima, o svojim suradnjam, albumima koje je snimio i koje snima trenutno:

NGB: Lijep pozdrav u ime portala NG- Buntovnici i Unitas Webradija, za početak nam se predstavi i kaži nam koliko dugo si već u hip- hopu? Kako je sve počelo?

Moje ime je Lovro Brčić, umjetničko ime mi je Rens. Hip- hopom se bavim od 2012. godine. Prvu stvar napravio sam s prijateljem kod Sin Dasine u studiju u Križevcima i tako je sve zapravo i krenulo. Dolaskom u Zagreb, počeo sam malo ozbiljnije raditi na sebi i svojoj glazbi.

NGB: Nedavno si snimio i album ,,Drugačije'' , pa nam ga, molim te, predstavi i koliko dugo si radio na njemu?

Svoj prvi službeni solo album sam objavio 2018. godine, a na njemu sam radio oko dvije godine, možda malo manje. Na albumu ,, Drugačije'' se nalazi deset pjesama, a na njemu su radili Zaki, Koolade, Sain Victory, Merula, kod kojeg je album i sniman, Kushadelic i Breakdown. Gosti na albumu su Jasmin Jazz, Neda Parmać, Eeva, Barbara, Juan Agustin Lopez, Jungle Leez te Jura. Sad trenutno izbacujem EP, koji će vjerojatno ostati bezimen, a na njemu se nalaze četiri skroz nove pjesme. Producirao ga je Zaki, gosti na njemu su Target, Iskra, Jay Lee i Koolade, a cijeli EP je sniman kod Rolanda u Rocky Music Studiju.

NGB: Osim što snimaš pjesme, snimaš i razne intervjue i reci nam kako si uopće došao na tu ideju i kako ti s tim ide?

Pokrenuo sam kanal

I na tu ideju sam došao sasvim slučajno jer kako sam mlađa generacija novih repera vidio da baš i nema puno repera, to jest, da se baš puno ne primjećuju. Tako sam počeo snimati intervjue s tom mlađom ekipom. Uključio sam i stariju generaciju repera poput Dantea, Magellana i na taj način sam dobio malo na praćenju i pregledima svog kanala.

NGB: S kim ti je bilo najbolje raditi dosad, tko su ti uzori i s kim bi volio u budućnosti snimiti neki materijal?

Najbolje raditi…pa sa svakim je najbolje raditi, ali mi je najbolje raditi s nekim s kim osjetim ,,kemiju u kreativnom smislu''. Evo, radim EP sa Zakijem, s kojim sam već radio i prije nešto, bio mi je na albumu. A uzori… od domaćih su mi Fil Tilen, Edo Maajka i Saša Antić iz TBF-a po pitanju lirike i pisanja tekstova, a od stranih, ima ih dosta, ali izdvojio bih Kendrick Lamara jer mislim da ima nešto što drugi nemaju.

NGB: Možeš li nam reći nešto više o svojim sadašnjim i budućim projektima, što sad trenutno radiš i što imaš u planu?

Evo sad izbacujem svoj EP. Ušao sam u jednu grupu, zovemo se Orbit Records, uz mene tu je još i Sky, producenti Alvize, 3B5 i NME, te Ivan Drmić koji će biti zadužen za video. Radimo album, vjerujem da će to sve skupa jako dobro funkcionirati. Također, pripremam svoj drugi solo album, mogu to isto najaviti sad, a datum izlaska još uvijek ne znam jer sam tek počeo s pripremama, ali mislim da će biti do kraja ove godine ili početkom iduće.

Rensove pjesme možete čuti u redovnom programu Unitas Webradija, a ne sumnjamo da će nas još dugo ugodno iznenađivati realizacijama svojih ideja.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner