Reper iz sobe- promocija albuma ,,Vanka“ u Zagrebu

Hrvatski reper koji hrabro korača stepenicama i do cilja bi mogao jako brzo doći.

Svi koji ste pratili ovogodišnji izbor za pjesmu Lijepe naše Doru, mogli ste primjetiti mlade i talentirane glazbenike koji su se predstavili pjesmom Vrati se iz Irske. Reper iz sobe, hrvatski reper, hip- hoper i tekstopisac, u zagrebačkom klubu KSET, trinaestog ožujka promovirat će svoj prvi album ,,Vanka'' . Neki za ovog jedinstvenog glazbenika govore kako je uistinu autentičan, a to nam je privuklo pažnju pa smo odlučili porazgovarati s njim i saznati nešto više o tome tko su mu uzori, pitali smo ga kakvo mu je bilo iskustvo na Dori i, naravno, o njegovom albumu i s kim je sve surađivao na njemu:

NGB: Pozdrav ispred portala NG- Buntovnici i unitas Webradija, za početak nam reci kad i kako se stvorila tvoja ljubav prema hip- hop glazbi?

Ljubav prema hip hop glazbi krenula je negdi 1996. kad sam dobio prve bootleg kasete Krs-one-a. Tada sam počeo istraživati east coast rap, svidjao mi se taj gritty zvuk.

NGB: Zašto Reper iz sobe, kako si došao na ideju za to ime?

Neko vrijeme mi se motala ideja da spojim ljubav prema sviranju gitare sa vokalima. Pjevanje mi ne ide pa sam probao repati i zazvučalo je odlično. Snimao sam ideje u svojoj sobi, nitko od mojih bližih prijatelja i poznanika nije znao da se bavim time. I tako je nastlo ime Reper iz sobe.

NGB: Bio si na Dori ove godine, opiši nam malo to iskustvo, kako si uopće došao na tu ideju?

Pa Lorenzo i Dino su mi predložili ideju da napišem neki tekst na tu temu i da bi mogli završiti na Dori sa time. Rekoh "Zašto ne?". Iskustvo je zanimljivo, a kroz iskustva dolaze nove ideje i inspiracija za pisanje.

NGB: Što gostovanje na Dori predstavlja za tebe i tvoju karijeru?

Sam nastup mi predstavlja promociju i pojavnost koja mi treba sada kad mi je izašao album.

NGB: Kako ti se čini današnja hip- hop scena i tko su ti uzori?

Kad sam bio klinac nisam mogao slušati bendove koji kombiniraju rappanje sa živom glazbom, da im se mjuza ne bazira na semplovima. Danas to cijenim. Super su mi Anderson Paak, Tyler the Creator, Mac Miller...Tvrdi rep ne slusam više, meni je to osobno infantilno, i najčešće se sve vodi na hvalisanje i par izlizanih tema. Fora su mi neki elementi trap podžanra. o ti se čini današnja hip- hop scena i tko su ti uzori?

NGB: Uskoro imaš promociju svog albuma u Zagrebu, možeš li nam reći nešto više o albumu: s kim si surađivao na njemu, mianje, produkcija i to, tko su gosti na albumu, gdje se može nabaviti album…?

Na albumu pod nazivom Vanka nalazi se trinaest mojih autorskih kompozicija. Na dvije sam ostvario suradnju sa DD kolektivom, te su ujedno te dvije jedine na kojima nisam pisao glazbu. Puno su mi pomogli i dečki koji su sudjelovali u kreativnom procesu. Spomenuo bih antu prgina Surku koji je producirao većinu stvari, i Zvonimira Duspera Dusa koji potpisuje produkciju za tri pjesme. Pjesme su snimane u Samsve sam, Dim dam dus i Penthouse studijima. Menart je izdavač, cd se moze nabaviti na prodajnim mjestima gdje se inače prodaju njihova izdanja.

NGB: Postoji li glazbenik, molžda, s kojim bi volio ostvariti suradnju i zašto?

Ima ih jako puno, al trenutno nemam potrebu za time.

NGB: Što nas sve zapravo očekuje na promolciji, imaš li goste iznenađenja?

Očekuje vas dobra svirka i dobra mjuza. Uz moj peteročlani bend, biti će jos par ljudi na stageu plus gost iznenađenja.

Album Vanka možete čuti u redovitom programu Unitas Webradija portala NG- Buntovnici i nadamo se kako ćete se svi koji dođu na promociju dobro zabaviti uz nastup Repera iz sobe i njegove goste.

AEM banner

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner