,,Podilaženje lijenosti'' i ,,Normalni ljudi'' u Osijeku- intervju s autorom

Denis Vidović je književnik rođen u Sisku, mlad je, ali jako lijepo progovara u svojim književnim radovima o stanju u našem društvu.

Naspisao je zbirku aforizama pod nazivom ,, Podilaženje lijenosti'' koja je jako dobro prihvaćena od strane publike. Britko, sarkastično, ironično nekada izdvaja apsurdne situacije u društvu kojih smo svi zapravo svjesni. Napisao je i knjigu ,, Normalni ljudi'', a kako će promociju svojih knjiga imati u Osijeku uskoro, odlučili smo s njim malo popričati i saznati nešto malo više o njegovom radu i o njemu samom.

NGB: Kad i kako si počeo s pisanjem pjesama i knjiga?

Počeo sam s ucjenjivačkim i iznuđivačkim pismima s jedanaest godina. Radio sam volonterski, a svima koji mi nisu platili moj volonterski rad, također bih poslao pismo. Kasnije sam sve to uknjižio. Dugove i dužnike.

NGB: U čemu pronalaziš inspiraciju za stvaranje?

Volim ljude. Od svih ljudi na svijetu, najviše me zabavljaju ljudi. Sve što ima veze s ljudima me inspirira. I hrana inspirira. Eto, baš sam neki dan našao inspiraciju u kobasicama. Ali to sam bio na susjedovom tavanu nešto iza ponoći, pa to možda ne bih trebao iznositi u intervjuu. Još uvijek tješim sirotog čovjeka jer mu je netko pojeo sve kobasice.

NGB: Imaš li uopće slobodnog vremena i kako najradije provodiš slobodno vrijeme?

U slobodno vrijeme čitam. Ali nipošto ono što ja napišem jer želim kvalitetno provoditi slobodno vrijeme. Također sam veliki kolekcionar prašine. Već godinama skupljam slojeve i redovito posjećujem konferencije na kojima razmjenjujem iskustva s ljudima nesklonima nepotrebnom čišćenju i pranju.

NGB: Gdje se mogu kupiti tvojke knjige, osim na promocijama?

Knjige se mogu kupiti kod mene. Možete se javiti meni i poslat ću vam knjigu. Naravno, nakon što prvo okupim sve plemenske vođe i to zajednički razmotrimo

NGB: Često progovaraš o stanju u politici i drštvu, može li se za tebe reći da si svojevrsni ''kritičar društva''?

Istina, pero mi omogućuje da pričam o bilo čemu. Volim društvo. Bio sam društven i prije pojave društvenih mreža. Slažem se s ovim da sam svojevrstan. To sam u potpunosti.

NGB: Publika je poprilično dobro prihvatila tvoje dosadašnje književno stvaranje, kako do sada prolazi ova knjiga?

Obožavam kad me čitaju, a čitaju me rado, i hvala svima na tome.“Podilaženje lijenosti“, zbirka aforizama i moja prva knjiga zabavila je čitatelje, što je i bio cilj. Vjerujem da će se „Normalni ljudi“, roman koji je iz tiska izašao prije koji tjedan, povesti za zbirkom aforizama.

 

NGB: U ožujku će biti promocija knjige ''Normalni ljudi'' u Osijeku, najprije nam reci koji su to normalni ljudi?

To je na čitateljima da odluče.

NGB: Za kraj, želiš li najaviti promociju u Osijeku i što nas očekuje sve u knjižeri Nova 13.ožujka .2020.?

Naravno. Dragi ljudi, dođite na moju promociju. Bit ću vam zahvalan. Predstavit ću svoje dvije knjige, ,, Podilaženje lijenosti'' zbirku aforizama i knjigu ,, Normalni ljudi'', a i onoga tko ih je napisao. Veselim se Osijeku!

Nakon svega, ne sumnjamo da će ovo biti zaista lijepo i opušteno druženje s ovim mladim književnikom i kako nas neće ostaviti ravnodušnim nego ćemo se malo preispitati. Sigurno će nas oplemeniti ovaj susret.

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner