Jasna Šemiga Pintarić u Osijeku je imala promociju svoje knjige

U Osijeku u prostorijama Knjižare Nova 23. siječnja 2020. godine održana je u večernjim satima promocija knjige ,, Ljubav dolazi kasnije'' autorice Jasne Šemiga Pintarić iz Šandrovca kraj Bjelovara.

Jasna je pjesnikinja i književnica koja je još u ranoj mladosti napisala mnoštvo pjesama, ali je svoju prvu zbirku poezije, ,,Nemiri iz utrobe'', izdala tek prije nekoliko godina. Kako je rekla i najavila, ima još šest napisanih romana, a trenutno piše sedmi. U Osijeku je predstavljala svoj ljubavni roman ,, Ljubav dolazi kasnije''.

Promotori su bili Leontin Čapo Milenić, osječki književnik, ujedno lektor i glavni urednik Jasnina romana i Martina Piccolo, novinarka portala NG- Buntovnici i Unitas Webradija iz Nove Gradiške.

,, Kako volim reći, ovo nije nikakva teška literatura nego je ovo ljubavna priča koja bi vas trebala opustiti i odvesti na neko ljepše mjesto gdje nema svakodnevnog stresa. Već smo spomenuli kako u romanu ,, Ljubav dolazi kasnije'' ima i određena doza erotike tako da ga možemo nazvati i erotskom ljubavnom pričom. Ima jako puno i romantike tako da ta erotika nije vulgarna, kao što je možemo naći u većini suvremenih ljubavnih romana, već dolazi kao nešto samo po sebi razumljivo, logičan slijed i detalj koji ide korak uz korak osjećajima koji se razvijaju između Mladena i Klare.'', izjavila je autorica nakon uvodnog obraćanja onima koji su došli na promociju.

Leontin se obratio autorici i pitao ju koja joj je bila inspiracija za roman i jesu li joj inspiracija bili biografski elementi iz života. ,,Pa kako je priča nastala? Pratim jako puno stranica na facebook-u, u dosta sam književnih grupa i u jednoj je bila nagradna igra u kojoj je bilo potrebno napisati kratku priču. Prvo poglavlje romana ,, Ljubav dolazi kasnije'' je moja zimska priča ili priča kako sam upoznala Mladena. Ta priča nije bila nagrađena i nešto posebno zapažena, ali me potaknula i mogu reći, kako mi je bila okidač'. Nakon te priče, koja je u malo izmijenjenom obliku prvo poglavlje samog romana, cijeli sam roman napisala u roku od mjesec dana.''

,,Lijep pozdrav svima koji su došli, a ja sam danas ovdje došla iz Nove Gradiške da bih dala podršku Leontinu i, naravno, da bih podržala našu književnicu Jasnu i predstavljat ću Vam njenu knjigu uz Leontina. Inače sam novinarka na portalu NG- Buntovnici i na Unitas Webradiju. Na portalu sam već nekih desetak godina i na taj način sam upoznala Leontina, a kasnije i Jasnu i kroz niz godina, mjeseci, radili smo nekoliko intervjua pa smo došli na ideju da i ja isto dođem ovdje danas. Knjiga ,,Ljubav dolazi kasnije'' je ljubavni roman, ali osim ljubavne priče između Mladena i Klare ono što meni zapinje za oko je slikovit i vješt prikaz ženske psihe kada je žena sama i koliko i na koji način se žena zapravo preispituje kada joj određeni muškarac dođe u život. '', rekla je Martina Piccolo na početku svog izlaganja i opisivanja knjige.

Na stranici Pisci i književnost često imaju natječaje za naj knjigu mjeseca i za knjigu godine 2019. Među 20 nominiranih Ljubav dolazi kasnije je zauzela deseto mjesto što je veliki uspjeh.

Osim u knjižari Nova, knjiga Jasne Šemiga Pintarić ,,Ljubav dolazi kasnije'', može se nabaviti u knjižari Menart u Zagrebu, u knjižari Knjigica iz Bjelovara, knjižari Korzo u Sisku, u knjižari Nova Osijek ili on- line narudžbama putem interneta. Na promocijama se knjiga može kupiti po promotivnim cijenama i u nekim knjižnicama se može posuditi za čitanje.

Naslovnicu knjige radila je Kiki Knox, Božana Ćosić je sve grafički pripremila, a knjiga je objavljena u nakladi Kvaka. Jasnin gost na promociji bio je pisac Zlatko Erjavec koji je ovom prilikom pročitao nekoliko dijelova iz svoje knjige ,,Žene vole pametne muškarce''. Knjiga Zlatka Erjavca bila je najposuđivanija knjiga u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici 2019. godine tako da je osječka promocija knjige ,,Ljubav dolazi kasnije'' bila prava poslastica za sve one koji uživaju čitajući knjige, pogotovo sad u ovim hladnim danima.

NGB-2020-01-25-001

NGB-2020-01-25-002

NGB-2020-01-25-003

NGB-2020-01-25-004

NGB-2020-01-25-005

NGB-2020-01-25-006

NGB-2020-01-25-007

NGB-2020-01-25-008

NGB-2020-01-25-009

NGB-2020-01-25-010

NGB-2020-01-25-011

NGB-2020-01-25-012

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner