Predstavljamo Vam mladog repera i pjesnika - Borna Kekić Milas

Mladić rođen  u Zagrebu, gdje je završio srednju ekonomsku školu,a sa glazbom se počeo baviti još kao mali dječak u zboru Zagrebački mališani.

Rep i hip - hop mu je glazbeni izračaj već od sedmog razreda a kojim se  bavi i danas:

,, Pišem svoje tekstove, radim svoju glazbu a u srednjoj školi počeo sam stvarati svoj mali glazbeni studio. Znanja stečena u ekonomskoj školi u području marketinga i poduzetništva potaknula su me prema dodatnim aktivnostima tako da trenutno osim studio snimanja radim i video klipove te video i audio snimanja pjesničkih događanja. Preko glazbe sam se susreo sa pjesnicima te me to potaknulo da svoje emocije izrazim i na ovaj način.Moje pjesme su objavljene u zbirkama pjesama Kulture Snova, Diligo Liber, Udruge Vjekoslav Majer, Kultura Raznolikosti Dea itd.. te na portalima koji prate pjesništvo. Dio sam zbornika Perom ispisujem dušu kao jedan od deset mladih autora sa područja regije. Poneke od mojih pjesama za svoj užitak izvodim u rep verziji pa tako objedinim sve svoje vještine u jedan zaokruženi mali projekt. Iskreno uživam u onome što radim. Veseli me to kada i drugima to omogućim.'', obratio nam se u redakciju ovim riječima i nismo ni mogli odbiti predstaviti ga na našem portalu:

 

NGB: Pjesnik si i reper, s čim si prvo krenuo i zašto, kako?

Prvo sam krenuo s repanjem I to još krajem osnovne u srednjoj sam već imao više iskustva, pa sam s ondašnjim društvom počeo repati malo ozbiljnije. Tada sam  već imao mali studio tako da smo i neke stvari snimali kod mene. Čak smo nas trojica (BND Ft RYDER) na jednom promo izdanju kod Croatia Recordsa izdali zajedno pjesmu, a ja sam bio i snimatelj,i aranžer. Stvar je stvarno bila dobra jer je to bio mix i repanje i bitboxa. Nažalost, društvo se raspalo a ja sam se nakon tog perioda posvetio snimanju i razvoju svog studija. Počeo sam pisati i poeziju i to se mnogima sviđalo pa sam s time i nastavio. 

 

NGB : Izdao si nekoliko albuma do sad, s kim surađuješ?

Nakon ovog izdanja u Croatia Records nisam više sudjelovao na takovom projektima, sada sam više usmjeren na snimanje i produkciju. 

 

NGB: Na čemu sad radiš, neki novi album možda?

Kako sam  u međuvremenu počeo 

pisati poeziju, redovito  nastupam sa svojom poezijom u raznim udrugama gdje se sastaju pjesnici, kojima to nije osnovna profesija nego to rade iz ljubavi prema poeziji. Sudjelujem u radu pa tako i u udrugama. I oni imaju sastanke svaki tjedan.  Ja sam u tom društvu među najmlađima. 

 

NGB: Može li se danas mlad čovjek ozbiljno baviti rap glazbom i od toga živjeti?

Inače kao odgovor na vaše pitanje da li se od glazbe a pogotovo od repa može živjeti, jako teško, pa i sami znate koliko je repera danas aktualno i poznato, možete ih nabrojiti na prste jedne ruke. 

NGB: Gdje sad u skorijoj budućnosti  imaš nastupe?

Redovito nastupam u udrugama i klubovima u kojima se održavaju pjesnički večeri a što se tiče repa nastupam na tematski večerima u klubovima Medika i Močvara. 

NGB: Jesi li bio na rap campu i ako jesi reci nam svoja iskustva, molim te ?            

 Nisam razmišljao uopće o tome da se tamo prijavim  jer ja ne radim običan Rep ili Hip Hop nego nastojim poeziju koju pišem predstaviti i u rep verziji, što mi je i izazov i veselje i zato nisam niti razmišljao o toj mogućnosti. 

NGB: S kim bi volio ostvariti glazbenu suradnju i tko su ti glazbeni uzori?

Glazbenu suradnju ne bih još htio ostvariti ni  sa kim, jer za sada radim sve apsolutno sam. Moji glazbeni uzori su Reperi iz davnih dana iz Amerike (2Pac Notorious Big, Dr. Dre, Snoop Dogg I tako slični… 

NGB: Osim repanja, tu je i pjesništvo. Kako stojiš u književnosti?

Moje pjesme su  objavljene u 16 zbirki pjesama a posebno sam ponosan što sam sudjelovao u međunarodnoj zbirci poezije mladih autora gdje je objavljeno deset mojih pjesama zajedno s drugih 10 izabranih mladih pjesnika pod uredničkim vodstvom gospodina Odorčića.

Na tim prvim mojim nastupima sam i fotografirao i radio male reportaže, te sve to objavio na You Tube na moj kanal. To se svima svidjelo pa sam prisutan na svim događanjima na koje me pozovu i radim priloge i preko 60 minuta sve sam montiram i postavljam glazbu koja odgovora tom trenutku.

NGB: Vidiš li se kao pjesnik, u književnosti ili kao reper, u glazbi ili je to kod tebe nerazdvojno? 

Nastupao sam osim kod ovih udruga i na nekim tv Z1 , TV Zapad i na nekim radio stanicama . 

Ako želite iskreni odgovor onda i repanje i poezija su moj hobi moja prva ljubav i ne bih želio da od toga moram živjeti.. ali želim ostati u tom poslu kao snimatelj zvuka i slike, producent i razvijati i sebe i posao u tom smjeru. 

NGB: Gdje nalaziš inspiraciju za svoje pjesme?

Inspiracije za pjesme dolaze nakon raznih događanja , svaki dan neko novo iznenađenje ili lijepi susret su povod da se napiše nešto novo.

NGB: Gdje se može naći sav tvoj rad? 

Moj sav rad se može naći na mojem YouTube kanalu I na raznim web portalima i tako slično, ali većinom na Internetu.. Moji albumi se ne prodaju jer nemam još trenutno izdavača za moje Rep / Poezija stvari…

 AEM banner

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner