Otvoren novi prostor Foto kluba „F4“ uz godišnju izložbu

Članovi novogradiškog Foto kluba „F4“ završavaju ovu godinu na najbolji mogući način, u novom vlastitom prostoru u prolazu za tržnicu na „Trgu glazbenika“.

Ujedno je tu smještena i Zajednica tehničke kulture u sklopu koje djeluju, a prostor dijele i sa Zrakoplovnim modelarima. Prilikom otvorenja prostora otvorena je i godišnja foto izložba članova, a predstavilo se njih 11: Goran Dorić, Tomislav Petrović, Gabriel Vrebac, Dominik Poletto, Đuro Valentić, Kristina Abramović, David Petrić, Antonio Vivallos-Bijelić, kao i mlade snage: Petra Oršulić i Iva Špoljarić.

Velikom broju posjetitelja dobrodošlicu je poželio Gabriel Vrebac, predsjednik Foto kluba i tom se prigodom zahvalio Gradu Nova Gradiška, Zajednici tehničke kulture na potpori, kao i Jeleni Kovre i svima koji su pomogli da novogradiški fotografi dobiju vlastiti reprezentativan prostor te budu bliže sugrađanima.

Gradu je na svesrdnoj pomoći, kako Foto klubu, tako i Zajednici tehničke kulture u cjelini, zahvalio i Tomislav Petrović, predsjednik Zajednice i tajnik Foto kluba.

-Mi smo klasa entizijasta i okupljamo zaljubljenike u tehničku kulturu koji se u slobodno vrijeme bave različitim hobijim u ovom području ugrađujući svoje znanje, prenoseći ga mlađima, druže se, razmjenjuju iskustva i naravno čuvaju ovaj itekako vrijedan oblik naše kulture.

 

Dugi niz godina bili smo smješteni u prostoru bivšeg „Remonta“ udaljeni od središta grada, ali i naših sugrađana posebno mlađih za koje se nadamo da će nam se sada i pridružiti u većem broju jer smo im dostupniji. Naš rad odvijao se u to vrijeme na razini entuzijazma , a ulagana su dosta i vlastita sredstva.

Međutim Grad je prepoznao vrijednost tehničke kulture od kako je na njegovom čelu mlada uprava i počela su doticati značajnija sredstva iz Gradskog proračun za rad svih sekcija Zajednice tehničke kulture. I upravo su ovi ljudi koji su i večeras s nama, a to su gradonačelnik Vinko Grgić, njegova zamjenica Ivana Trupina, prepoznali kako će ulaganje u tehničku kulturu i našu Zajednicu donijeti i neke nove rezultate u radu koji će omogućiti da još kvalitetnije predstavljamo i naš Grad izvan ovog područja, ali i da mlađe generacije, koje zanima tehnička kultura, poučimo i potaknemo da se u tom pravcu razvijaju.

Ove godine sam pristao biti na čelu Zajednice tehničke kulture, koja je dobro vođena zahvaljujući i mom prethodniku Velimiru Vukoviću. Naš Oldtimer klub dobio je novi prostor u dvorištu bivše vojarne, ovdje vidite što smo mi u kratkom vremenu uspjeli napraviti i fotografi i modelari i prezentirati vam. Bit će toga još, naravno.

Zahvaljujem se i svim članovima Foto kluba, modelarima i svima koji su uložili sate dobrovoljnoga rada kako bi nam pomogli ovaj prilično zapušten prostor urediti. Posebna zahvala Gradu koji su nas prepoznali i uvidjeli da hoćemo i možemo raditi i djelovati i u dobroj nam vjeri dali potporu. Evo i ovo je već svojevrstan odgovor da imamo namjeru biti još bolji i opravdati sredstva koja su nam namijenili- rekao je Tomislav Petrović prilikom otvorenja novog prostora i godišnje izložbe Foto kluba.

Zadovoljstvo i prostorom i djelovanjem Foto kluba i uopće Zajednice tehničke kulture, kao i brojem posjetitelja koji su im dolaskom 22. studenoga odali priznanje, izrazio je gradonačelnik Vinko Grgić.

-Drago mi je, prije svega, zbog ovih entuzijasta koji su našli smisao, a nalaze u puno čemu kada je riječ o tehničkoj kulturi. Jako je puno sadržaja objedinjeno u rad Zajednice i vide se rezultati. Grad je snažno podržao cijelu ovu lijepu priču sa proračunskih 20-30 tisuća kuna.

Ove godine za Zajednicu tehničke kulture došli smo do 150.000 kn, a kako je izglasano i u Gradskom proračunu za slijedeću godinu također ćete moći konzumirati isti iznos. Rezultate vidimo: jedan prelijepi prostor, prelijepu izložbu i koristim priliku čestitati svima čiji su radovi izloženi, a pogotovo mladim autorima Petri i Ivi. Osim vas članova veterana Kluba, dolaze i mladi što mi je izuzetno drago. I članovima Oldtimer kluba dali smo najveću zgradu u bivšoj vojarni,..vidimo kroz vaš rad, da i naša sredstva imaju smisla. Vi postajete i dio grada i turističke ponude koju ćemo proširiti i dodatnim sadržajima- rekao je, među ostalim, gradonačelnik Grgić otvarajući foto izložbu.

Svakako valja napomenuti kako je Foto klub „F4“ jedan od aktivnijih sekcija Zajednice tehničke kulture grada Nova Gradiška. Iza njih su ove godine 4 velike izložbe, imali su i dosta gostovanja, a najnagrađivaniji član, Goran Dorić, sudjelovao je još na šest izložbi, na dvije je nagrađen, a prošle godine na izložbi „Šuma okom šumara“ imao je i samostalnu izložbu u Bjelovaru. Održavali su i foto radionice u Gimnaziji, a sada će edukacije provoditi u novom prostoru, koji uz galerijski, ima još jedan upravo pogodan za ovakve namjene. Bit će to foto radionice za amatere koji već imaju osnovno predznanje o fotografiji, ali i za one koji još nisu upoznali svijet svjetlopisa.

-U prostoru ćemo od slijedećeg proljeća subotom ujutro imati organizirane i Fotoshootinge o čemu ćemo i obavijestiti naše građane, pa će obitelji s djecom moći doći na fotografiranje, a fotke će im biti poslane e-mailom.

Ovaj prostor nam omogućuje i priređivanje izložbi drugih Foto klubova što nam je također cilj jer suradnju s njima želimo podići na veću razinu-dodao nam je u razgovoru Gabriel Vrebac, predsjednik Foto kluba „F4“.

DSCN8461

DSCN8462

DSCN8465

DSCN8466

DSCN8467

DSCN8468

DSCN8469

DSCN8470

DSCN8471

DSCN8474

DSCN8477

DSCN8478

DSCN8479

DSCN8480

DSCN8481

DSCN8482AEM banner