Imate li svoj primjerak ,, Nositelja elemenata''?

Kako to izgleda kada u rukama držite djelo i rad fantastične djevojke i pritom se ne možete odvojiti od njega? Ona je, kako smo naišli na podatak, djevojka s tisuću stvari koje je zanimaju.


Voli svoju obitelj i prijatelje, čitati, pisati, gledati animee, pjevati u zboru, družiti se s ljudima, čokoladu i svoj laptop.
,,Došao je dan napada i u zemlji su se otvorile rupe. Iz njih je izašlo vozilo za vozilom. Teške gusjenice lako su prelazile preko neravna terena, ali nisu bile samo na tenkovima kojih su imali nekoliko. Bila su tu razna skrpana vozila, hibridi između sportskih bicikala, a iz rupe je izletjelo neko hibridno vozilo između terenca i helikoptera. Oglasile su se sirene otjeravši tišinu iz zraka. Dorian je sve to promatrao s visine, mrk od ozbiljnosti. Sjene kao da su plesale oko njega smrtni ples. Približavale mu se i udaljavale, kao da šire i sužavaju kolo oko njega. Kad su mu se približile, osjećao je hladnoću nalik oštrom vjetru koji se probija kroz odjeću. Suzio je oči da pokuša bolje vidjeti, a onda se uhvatio za košulju na mjestu gdje mu je srce kucalo. Klonuo je na koljena hvatajući dah, glava mu je postala teška i činilo mu se da ga neka neznana gravitacija vuče prema tlu'' .

Ovo je bila priča na Wattpadu koju je E. K. Botica napisala ,,III. Napad na Vladara Gorkog'', a sad samo zamislite kakva je i koliko je njena knjiga vrijedna čitanja, zainteresirani ste za nastavak?

Za portal NG- Buntovnici smo razgovarali sa mladom i iznad svega jako talentiranom djevojkom, Emom K. Boticom, koja je napisala svoju prvu knjigu pod nazivom ,, Nositelj elemenata''.

Naravno, već iz samog naslova možete pretpostaviti da je žanr knjige fantastika i ljubitelji ovog žanra mogu uživati u fantastičnim i, naoko, nerealnim zbivanjima kakva nam je Ema predstavila u knjizi.

Velika je zaljubljenica u pisanu riječ i studira kroatistiku i komparatvnu književnost i još je od malih nogu, u osnovnoj školi, počela pisati svoju knjigu. Magistra je komparativne književnosti, Obranila je diplomski iz komparativne i položila završni ispit, a sad piše diplomski rad iz kroatistike.

O svemu tome i o samoj knjizi, popričali smo sa samom autoricom, to je ovako izgledalo...

NGB: Lijep pozdrav, Ema, za početak nam se malo predstavi

Ja sam Ema Botica, a odlučila sam svoje romane pisati pod pseudonimom E. K. Botica koji i nije toliko pseudonim s obzirom na to da ovo „K“ predstavlja moje drugo ime: Kristina. Studentica sam kroatistike i komparativne književnosti, a tim smjerovima privukla me ljubav prema čitanju i pisanju. Zanimacije i hobiji su mi raznovrsni, a od književnih žanrova nadraži mi je žanr fantastike kojem pripada i moj roman Nositelj elemenata.

NGB: Kako si krenula pisati knjigu i koliko dugo si ju pisala?

Uvijek sam voljela pisati, a knjigu sam krenula pisati još na kraju osnovne škole. Ideja je nastala u jednom večernjem smišljanju priča s bratom i sestrom kojima je knjiga i posvećena. Redovito smo prije spavanja jedni drugima pričali priče i tako sam ja jednom krenula pričati iz koje je nastala ideja za priču. Knjiga se puno promijenila od početne ideje, a barem triput sam je pisala sasvim nanovo. Imala sam velike vremenske rupe između pisanja pa i vrijeme od devet godina pisanja i nije pravih devet godina. Pisanje knjige svakako zahtjeva jako puno vremena.

NGB: Tko je sve radio na knjizi? Izdavač, lektor, naslovnica i tako to…

Izdavač je svome grafičaru poslao ulomak romana i moje ideje te je prema njima grafičar odradio naslovnicu i uređenje knjige općenito. Bila sam oduševljena izgledom i tako mi je drago da mi knjiga izgleda tako lijepo. Za lekturu se pobrinuo moj kroatistički kolega i prijatelj kojem sam jako zahvalna.                                         

NGB: Kako si zadovoljna uspjehom same knjige?

Na žalost, ljudima je očito knjiga skupa, a neki su žanrovi kod nas popularniji od fantastike. Ipak, jako me veseli svaka pozitivna reakcija na roman, a posebno me razvesele djeca koja pozitivno prihvate priču i kažu da ju je bilo lako čitati.

NGB: Kad nisi radila na knjizi, imaš li koji hobi, da si se nečim bavila u slobodno vrijeme…

Moji hobiji raznovrsni su i promjenjivi, a ovise i o uvjetima (voljela bih naučiti šivati, ali ne posjedujem šivaću mašinu niti imam mjesta za nju čak i da je posjedujem). Volim boraviti u prirodi, čitati, družiti se s prijateljima, volim plesti i kukičati, obilaziti izložbe i slušati glazbu…

NGB: Kakvi su ti daljnji planovi, možda najave promocija ili slično…

Svakako ću pisati u budućnosti, upravo na Wattpadu postavljam novu priču u nastajanju. Još ne znam kad će mi biti prva promocija, ali zasigurno će je biti i sve će biti objavljeno na mojoj facebook stranici.

Ema Kristina Botica rođena je 27. 11. 1995. u Splitu, sada je na završnoj godini studija Kroatistike i Komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu Zagrebu. Za vrijeme školovanja objavila je dvije zbirke stihova - Ulični svirač i Skriveno sunce.
Nositelj elemenata je njezin prvi opsežni fantastični roman o pokvarenom vladaru Malforxu u Drugoj Dimenziji, dolaskom na Zemlju pronalazi se zakoniti vladar Druge dimenzije...

Sigurno nećemo pogriješiti ako njenu knjigu uzmemo u ruke i upustimo se u prekrasne pustolovine glavnog junaka pa požurimo zato po svoj primjerak  knjige koja se za sada može nabaviti izravno od same autorice, E. K. Botica i može se posuditi u nekim knjižnicama. Za knjižare još nismo sigurni kad će biti.

Ako još nemate svoj primjerak knjige, što čekate?

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner