U dugim kosama vjetra

Otvorenje izložbe  održati će se Domu kulture u petak, 7. 12. u 17,00 sati.

Na izložbi će biti izloženi radovi iz likovno-pjesničke mape novogradiških umjetnika Tomislava Petranovića Rvata i Evice Kraljić.

Izložba ostaje otvorena do 17. 12.

O autorima:

EVICA KRALJIĆ 

Evica Kraljić rođena je 18. 2. 1952. godine u Novoj Gradiški. Pjesme počinje pisati u ranoj mladosti.

Izdane su joj brojne samostalne zbirke poezije: Nepovrat (1978.), Uronjena u Tebe (1997.), U mirne sate (2003.), Između dodira i snova (2004.), Ruke od sjećanja (2015.).

Likovno-pjesnička mapa u kojoj je njene stihove oslikao poznati novogradiški slikar  Tomislav Petranović Rvat, izlazi 2003. godine, a iste godine izlazi i zbirka proznih tekstova Pokošeni cvjetovi.

Pjesme su joj prevođene na više svjetskih jezika.

Prozu i poeziju objavljuje u brojnim revijama i listovima, a poezijom i prozom zastupljena je u stotinjak zajedničkih zbirki u Hrvatskoj i izvan nje. Neke su joj pjesme i uglazbljene.

Posljednjih desetak godina intenzivno se bavi pisanjem ljubavnih romana koji redovno izlaze u izdanjima više časopisa i revija.

Evica Kraljić aktivni je član Matice hrvatske ogranka Nova Gradiška, članica KLD- «Rešetari « iz Rešetara te članica Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška.

Bavi se i slikarstvom.

Dobitnica je više nagrada i priznanja za poeziju i prozu.

TOMISLAV PETRANOVIĆ RVAT

Tomislav Petranović Rvat (Thoma) rođen je u Prvči kraj Nove Gradiške 1934. godine. Završio je Višu pedagošku školu u Zagrebu.

Bavio se karikaturom, poezijom, glumom i scenografijom, reklamnim crtežom i slikanjem u akademskoj maniri. Od 1969. godine se posvećuje isključivo slikarstvu. Prvi nastupi u javnosti su skupna izložba u New Yorku i samostalna u Novoj Gradiški (1969.).

Od 1973. djeluje kao profesionalni slikar. Član je društva naivnih likovnih umjetnika Hrvatske i ULUH-a. Sudjelovao je na više od sto skupnih izložbi u zemlji inozemstvu i priredio preko 25 samostalnih izložbi.

Živi u Novoj Gradiški.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner